ScreenSteps for Mac

ScreenSteps for Mac 2.9.7

Mac / Blue Mango Learning Systems / 1212 / Целосни спецификации
Опис

ScreenSteps за Mac: Врвен деловен софтвер за создавање документи базирани на слика

Дали сте уморни од одговарање на истите прашања одново и одново? Дали сакате да има полесен начин да креирате водичи и упатства чекор-по-чекор? Не гледајте подалеку од ScreenSteps за Mac, врвниот деловен софтвер за креирање документи базирани на слики.

ScreenSteps не е само уште една апликација за снимање екран. Тоа оди подалеку од едноставното снимање слики од екранот со автоматско создавање документи базирани на слики додека ги снимате. Ова значи дека можете брзо и лесно да креирате чекор-по-чекор водичи, упатства и прирачници без да потрошите часови за форматирање и организирање на вашата содржина.

Со ScreenSteps, можете да прибележете слики со текстуални полиња, стрелки, нагласувања и многу повеќе. Ова го олеснува истакнувањето на одредени области на интерес или истакнувањето на важни информации. Можете исто така да додадете описи на текст на секоја слика за да обезбедите дополнителен контекст или инструкции.

Откако вашиот документ е завршен, можете да го извезете во различни формати, вклучувајќи HTML, PDF, Word (DOCX), WordPress, TypePad, Blogger, Movable Type MindTouch*, Confluence*, Google Sites*, Joomla или ScreenSteps Live (* бара ScreenSteps Pro). Ова го олеснува споделувањето на вашата содржина со други или објавувањето на вашата веб-страница.

Но, тоа не е се! ScreenSteps исто така вклучува голем број други функции што го прават врвен деловен софтвер за креирање документи базирани на слики:

- Автоматско нумерирање: секој чекор во вашиот документ е автоматски нумериран за читателите да знаат точно каде се наоѓаат во процесот.

- Приспособливи шаблони: изберете од различни претходно дизајнирани шаблони или креирајте сопствен шаблон.

- Контрола на верзијата: следете ги промените направени во секој документ за да имате секогаш пристап до претходните верзии.

- Алатки за соработка: Работете со членовите на тимот на истиот документ во реално време користејќи ScreenSteps Live.

- Мобилна апликација: пристап до вашите документи во движење користејќи ја мобилната апликација (достапна за iOS).

Без разлика дали креирате материјали за обука за нови вработени или документирате процеси за постоечките, ScreenSteps го олеснува создавањето документи со професионален изглед засновани на слики брзо и ефикасно. Кажете им збогум на мачните задачи за форматирање и поздравете ја рационализираната документација со ScreenSteps!

Целосни спецификации
Издавач Blue Mango Learning Systems
Страница на издавачи http://www.screensteps.com/how-it-works
Датум на издавање 2013-12-18
Датум на додавање 2013-12-18
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за работна маса
Верзија 2.9.7
Барања за ОС Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Macintosh, Mac OS X 10.4
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1212

Comments:

Најпопуларни