StuffIt Expander for Mac

StuffIt Expander for Mac 16.0.6

Mac / Smith Micro / 1701261 / Целосни спецификации
Опис

StuffIt Expander за Mac е моќен комунален софтвер кој поддржува широк спектар на формати на датотеки, што го прави суштинска алатка за секој кој често презема датотеки од веб или ги прима преку е-пошта. Со поддршка за повеќе од 30 различни формати на датотеки, вклучително и архиви создадени со најновите алатки за компресија како StuffIt 2011, WinZip, WinRAR, 7-Zip и многу други, StuffIt Expander го олеснува отворањето и извлекувањето датотеки од речиси секоја архива.

Без разлика дали се занимавате со шифрирани архиви или сегментирани/поделени архиви кои бараат посебно ракување, StuffIt Expander ве опфати. Едноставно повлечете и пуштете ја вашата архива на прозорецот на апликацијата и оставете ја да ја направи својата магија. За неколку секунди, вашите датотеки ќе бидат извлечени и подготвени за употреба.

Една од истакнатите карактеристики на StuffIt Expander е неговата способност да ракува со шифрирани архиви. Без разлика дали се занимавате со ZIP-датотеки заштитени со лозинка или AES-256 шифрирани RAR архиви, овој софтвер може да се справи со сите нив. Ова го прави идеална алатка за секој кој има потреба да пристапи до чувствителни податоци кои се заштитени со шифрирање.

Друга одлична карактеристика на StuffIt Expander е неговата поддршка за сегментирани или поделени архиви. Овие типови на архиви често се користат при пренос на големи датотеки преку Интернет или преку е-пошта. Со интуитивниот интерфејс за влечење и спуштање на StuffIt Expander, извлекувањето на овие типови на архиви е лесно.

Покрај неговите робусни способности за екстракција на архиви, StuffIt Expander вклучува и неколку други корисни функции што го прават неопходен комунален софтвер за корисниците на Mac. На пример:

- Интеграција на Quick Look: со интеграцијата Quick Look вградена директно во прозорецот на апликацијата, можете да ги прегледате вашите извлечени датотеки без да мора да ги отворате во друга апликација.

- Поддршка за AppleScript: Ако сте моќен корисник кој сака да ги автоматизира задачите користејќи скрипти и работни текови на AppleScript, тогаш ќе го цените фактот што StuffIt Expander вклучува целосна поддршка за AppleScript.

- Приспособливи параметри: од поставување на стандардни локации за екстракција до избор на типови на датотеки автоматски да се отвораат по екстракцијата (а кои не), има многу приспособливи параметри достапни во овој софтвер.

Севкупно, ако барате сигурен комунален софтвер кој може да се справи со речиси секаков вид формат на архива (вклучувајќи ги и оние создадени од популарните алатки за компресија како WinZip и WinRAR), тогаш не гледајте подалеку од StuffIt Expander за Mac. Неговиот интуитивен интерфејс и моќните карактеристики го прават суштинска алатка во арсеналот на секој Mac корисник!

Преглед

Stuffit Expander е бесплатна алатка за декомпресија која сè уште може да биде корисна за некои корисници -- особено, на пример, кога се обидувате да ги декомпресирате постарите архиви на Stuffit (.sit или .sitz).

Многу корисници ќе се снаоѓаат добро само со вградената алатка Archive Utility во Mac OS, која се справува со .zip датотеки и широк спектар на .tar архиви и tarballs -- но постарите и бутик алатките како Stuffit Expander можат да помогнат при ракување со поневообичаени формати. како што се датотеките .rar и езотерични суфикси како .kgb, .7z и .arc. Stuffit Expander ви овозможува да ги декомпресирате датотеките со брзо влечење и пуштање или преку менито со датотеки, а апликацијата се справува со повеќе од 30 формати на датотеки.

Ако често треба да ги декомпресирате необични и/или наследени датотеки, Stuffit Expander може да биде добар додаток на вашата кутија со алатки. Ако барате можности за компресија или понапредни опции за декомпресија, проверете ги Stuffit и Stuffit Deluxe.

Целосни спецификации
Издавач Smith Micro
Страница на издавачи http://mysmithmicro.com
Датум на издавање 2017-12-14
Датум на додавање 2017-12-14
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Компресија на датотека
Верзија 16.0.6
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free
Преземања неделно 55
Вкупно преземања 1701261

Comments:

Најпопуларни