ZSNES for Mac

ZSNES for Mac 1.43pre

Опис

ZSNES за Mac е популарен емулатор за Super Nintendo кој е пренесен на Mac платформата. Овој софтвер им овозможува на корисниците да играат класични SNES игри на нивните Mac компјутери, обезбедувајќи пријатно и носталгично искуство со игри.

Една од истакнатите карактеристики на ZSNES за Mac е неговата употреба на асемблерот x86. Овој програмски јазик е познат по својата брзина и ефикасност, овозможувајќи му на емулаторот да работи непречено на Mac базирани на Интел. Всушност, скоро 80% од кодот на ZSNES за Mac е напишан во асемблерот x86, што го прави еден од најбрзите и најсигурни SNES емулатори достапни.

Друга клучна карактеристика на ZSNES за Mac е неговата компатибилност со широк опсег на SNES игри. Без разлика дали сакате повторно да ги доживеете омилените од детството или да откриете нови наслови од оваа класична конзола, ZSNES за Mac ве покрива. Емулаторот поддржува и PAL и NTSC формати, како и различни типови на датотеки ROM.

Покрај неговите импресивни перформанси и компатибилност, ZSNES за Mac нуди и голем број опции за прилагодување. Корисниците можат да приспособат различни поставки како што се резолуција на видео излез, квалитет на звук, мапирање на контролорот и многу повеќе. Ова им овозможува на играчите да го прилагодат своето искуство со игри на нивните преференции и да се погрижат да го извлечат максимумот од секоја игра што ја играат.

Севкупно, ако барате сигурен и полн со функции Super Nintendo емулатор за вашиот Mac компјутер базиран на Интел, не барајте подалеку од ZSNES за Mac. Со своите брзи перформанси, широка компатибилност на играта и приспособливи опции за поставки, овој софтвер обезбедува одличен начин да уживате во класичните SNES игри на модерен хардвер.

Целосни спецификации
Издавач hectorchu
Страница на издавачи http://hectorchu.googlepages.com/
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2006-06-21
Категорија Игри
Под категорија Игри со возење
Верзија 1.43pre
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.0, Mac OS X 10.2, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.1
Барања Intel Mac
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 12565

Comments:

Најпопуларни