Allegro Media Server for Mac

Allegro Media Server for Mac 1.03

Mac / Allegro Software Development Corporation / 760 / Целосни спецификации
Опис

Allegro Media Server за Mac е моќен MP3 и аудио софтвер кој ви овозможува да пренесувате дигитална музика од вашите библиотеки на Macintosh или Windows iTunes до жичени или безжични мрежни дигитални музички плеери користејќи UPnP технологија. Ова значи дека мрежните дигитални музички плеери базирани на UPnP, како што се поновите серии на Philips Streamium, Roku SoundBridge и Netgear MP101, можат да гледаат дигитална музичка библиотека iTunes преку мрежата и да репродуцираат поединечни песни или плејлисти.

Со Allegro Media Server за Mac, можете лесно да пристапите до целата ваша музичка библиотека од кој било уред поврзан на вашата домашна мрежа. Без разлика дали сте во друга просторија или сте во движење, овој софтвер го олеснува уживањето во омилените мелодии без да мора да префрлате датотеки помеѓу уредите.

Една од клучните карактеристики на Allegro Media Server за Mac е неговата поддршка за технологијата UPnP. Оваа технологија им овозможува на уредите на домашна мрежа беспрекорно да комуницираат едни со други, што им овозможува на дигиталните музички плеери како оние споменати погоре да пристапат до содржината складирана на компјутер со iTunes.

Друга одлична карактеристика на Allegro Media Server за Mac е неговата способност да проследува висококвалитетни аудио датотеки без губење на квалитетот. Ова значи дека дури и ако имате аудиодатотеки со висока резолуција во вашата библиотека, тие ќе се пренесуваат со целосна резолуција без никакво влошување на квалитетот на звукот.

Покрај стриминг музика од библиотеките на iTunes, Allegro Media Server за Mac поддржува и пренос од други извори како што се онлајн радио станици и подкасти. Ова го олеснува откривањето на нови содржини и проширувањето на вашите музички хоризонти без да мора да го напуштите удобноста на вашиот дом.

Поставувањето на Allegro Media Server за Mac е брзо и лесно благодарение на неговиот интуитивен интерфејс и чекор-по-чекор волшебникот за поставување. Откако ќе се инсталира, сè што треба да направите е да конфигурирате неколку поставки, како на пример кои уреди треба да имаат пристап до вашата библиотека и какви видови медиуми треба да се споделуваат.

Генерално, ако барате лесен начин за пренос на дигитална музика од вашата библиотека iTunes или други извори на домашна мрежа, тогаш Allegro Media Server for Mac дефинитивно вреди да се провери. Со својата поддршка за технологијата UPnP и висококвалитетните аудио стриминг способности, овој софтвер нуди се што ви треба за да уживате во сите ваши омилени мелодии без разлика каде сте во куќата!

Целосни спецификации
Издавач Allegro Software Development Corporation
Страница на издавачи http://www.allegrosoft.com
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2006-09-18
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Стриминг аудио софтвер
Верзија 1.03
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS Classic, Macintosh, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.2, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.1
Барања Mac OS 9.1 - OS X 10.1 or higher
Цена $39.95
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 760

Comments:

Најпопуларни