KidsFilterShare for Mac

KidsFilterShare for Mac 1.2.0

Mac / MAKI Enterprise / 69 / Целосни спецификации
Опис

Дали сте уморни од постојано следење на онлајн активноста на вашите деца? Дали сакате да се осигурате дека тие пристапуваат само до соодветна содржина на нивните машини за игра? Не гледајте подалеку од KidsFilterShare за Mac, врвното решение за филтрирање на сите уреди поврзани на вашата мрежа.

Како комуникациска алатка, KidsFilterShare ви овозможува да ги споделувате функциите за филтрирање на KidsGoGoGo или KidsServer со сите компјутери во вашата мрежа. Без разлика дали се работи за безжична или жична LAN конекција, секој модел на компјутер или верзија на оперативниот систем може лесно да се филтрира. И не само компјутерите - PSP, Nintendo DS, PDA, PlayStations и Xbox, исто така може да се филтрираат со помош на овој моќен софтвер.

Со KidsFilterShare инсталиран на вашиот Mac уред, можете да бидете сигурни дека целата содржина до која пристапуваат вашите деца е безбедна и соодветна. Софтверот обезбедува сеопфатни опции за филтрирање кои ви овозможуваат да го приспособите нивото на заштита врз основа на поставките соодветни на возраста. Можете дури и да блокирате одредени веб-локации или апликации кои може да претставуваат ризик за безбедноста на вашето дете.

Една од клучните придобивки од користењето на KidsFilterShare е неговата леснотија на користење. Софтверот е дизајниран со интуитивен интерфејс што им олеснува на родителите и старателите да поставуваат и управуваат со филтри на повеќе уреди. Не ви е потребна никаква техничка експертиза - едноставно инсталирајте го софтверот и почнете да го заштитувате вашето семејство од штетна онлајн содржина.

Друга предност на користењето на овој софтвер е неговата компатибилност со различни оперативни системи и уреди. Без разлика дали имате Mac компјутер со OS X или компјутери базирани на Windows во вашата домашна мрежа, KidsFilterShare работи беспрекорно на различни платформи без никакви проблеми со компатибилноста.

Покрај обезбедувањето силни можности за филтрирање, KidsFilterShare нуди и напредни функции за известување што им овозможуваат на родителите/старателите да ја следат онлајн активноста на нивните деца во реално време. Можете да прегледате детални извештаи за тоа кои веб-локации биле пристапувани од секој уред поврзан на мрежата заедно со временски печати за секоја посета.

Генерално, ако барате ефикасен начин да ги филтрирате машините за игри поврзани на вашата домашна мрежа, истовремено обезбедувајќи максимална заштита од несоодветна содржина на интернет - не гледајте подалеку од KidsFilterShare за Mac! Со своите сеопфатни карактеристики и кориснички интерфејс, оваа комуникациска алатка сигурно ќе обезбеди мир на умот знаејќи дека вашето семејство е безбедно од штетните содржини на Интернет во секое време!

Целосни спецификации
Издавач MAKI Enterprise
Страница на издавачи http://www.makienterprise.com
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2006-09-28
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за бирање
Верзија 1.2.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 PPC
Барања Mac OS X 10.3 or later. Internet connection. KidsGoGoGo 10.1 or KidsServer 1.7 later must be installed and running. AirPort card is installed to use wireless network.
Цена $40.00
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 69

Comments:

Најпопуларни