Aesthetic Visual Modeler 3.1 for UML (MacOS) for Mac

Aesthetic Visual Modeler 3.1 for UML (MacOS) for Mac 3.1

Mac / Aesthetic Software / 1082 / Целосни спецификации
Опис

Aesthetic Visual Modeler 3.1 for UML (MacOS) за Mac е моќна и професионална квалитетна алатка за визуелно моделирање и цртање дизајнирана специјално за програмери. Обезбедува широка поддршка за UML 2.0 (Унифициран јазик за моделирање) со шаблони за шест најчесто користени UML дијаграми: дијаграм на класи, дијаграм на пакети, дијаграм за случаи на употреба, дијаграм на состојби, дијаграм на секвенца и дијаграм на активности.

Со својот интуитивен интерфејс и лесни за употреба алатки, Visual Modeler 3.1 го олеснува креирањето висококвалитетни технички дијаграми брзо и ефикасно. Без разлика дали работите на сложен софтверски проект или едноставно треба да креирате дијаграм на текови или дијаграм за односи со ентитети, овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата.

Една од клучните карактеристики на Visual Modeler 3.1 е неговата обемна библиотека со шаблони и графички објекти. Со преку 100 претходно изградени форми и симболи на дофат на раката, можете брзо да креирате дијаграми со професионален изглед без да морате да трошите часови за дизајнирање на секој елемент од нула.

Покрај поддршката за UML дијаграми, Visual Modeler 3.1 вклучува и шаблони за креирање други видови технички дијаграми како што се дијаграми на текови и дијаграми за односи со ентитети. Ова го прави идеална алатка не само за развивачите на софтвер, туку и за инженерите, архитектите, проект-менаџерите или секој кој треба визуелно да комуницира сложени идеи.

Visual Modeler 3.1 е дизајниран имајќи ја предвид флексибилноста - им овозможува на корисниците да го приспособат својот работен простор со додавање или отстранување алатки по потреба за да можат да работат поефикасно според нивните преференции.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да ја извезува вашата работа во различни формати, вклучувајќи PDF или датотеки со слики како што се PNG или JPEG, што го олеснува споделувањето на вашата работа со други.

Целокупниот Aesthetic Visual Modeler 3.1 е одличен избор доколку барате моќна, но сепак прифатлива алатка за визуелно моделирање која ги поддржува сите најнови индустриски стандарди како UML2.x, истовремено обезбедувајќи флексибилност во однос на опциите за приспособување за да можете да ја прилагодите според на вашите специфични потреби.

Клучни карактеристики:

- Широка поддршка за UML2.x

- Достапни шаблони: дијаграм на часови; дијаграм на пакетот; дијаграм на случај на употреба; табела на државата; табела за низа; шема на активности.

- Над сто претходно изградени форми и симболи

- Приспособлив работен простор

- Можностите за извоз вклучуваат PDF датотеки и датотеки со слики

Придобивки:

Лесен за користење интерфејс: Интуитивниот интерфејс го прави создавањето висококвалитетни технички дијаграми брзо и ефикасно

Флексибилни опции за прилагодување: Корисниците можат да го прилагодат својот работен простор со додавање/отстранување на алатки по потреба

Способности за извоз: способностите за извоз го олеснуваат споделувањето на работата со другите

Целосни спецификации
Издавач Aesthetic Software
Страница на издавачи http://www.aesthsoft.com/
Датум на издавање 2008-11-07
Датум на додавање 2006-12-29
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 3.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.4
Барања Mac OS X 10.4, Java Runtime Environment 5
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1082

Comments:

Најпопуларни