Apple Fibre Channel Utility for Mac

Apple Fibre Channel Utility for Mac 2.1.4

Опис

Apple Fiber Channel Utility за Mac е моќен мрежен софтвер кој им овозможува на корисниците можност да ги конфигурираат своите Apple Fiber Channel PCI картички, вклучувајќи ја и Apple Dual- и Quad-channel 4Gb Fiber Channel Card. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на корисниците да ги оптимизираат перформансите на мрежата обезбедувајќи им напредни опции и алатки за конфигурација.

Со Apple Fiber Channel Utility за Mac, корисниците можат лесно да управуваат со нивните мрежни поставки и да ги приспособат своите конфигурации за да ги задоволат нивните специфични потреби. Софтверот нуди кориснички интерфејс што го олеснува навигацијата и користењето на неговите карактеристики дури и почетниците.

Една од клучните придобивки на овој софтвер е неговата способност да обезбеди следење на перформансите на мрежата во реално време. Корисниците можат да гледаат детални информации за нивниот мрежен сообраќај, вклучително и користење на пропусниот опсег, загуба на пакети и латентност. Оваа информација може да се користи за да се идентификуваат потенцијалните проблеми или тесни грла во мрежата и да се преземат корективни мерки пред тие да станат големи проблеми.

Покрај следењето на перформансите на мрежата, Apple Fiber Channel Utility за Mac обезбедува и напредни дијагностички алатки кои им овозможуваат на корисниците брзо и ефикасно да ги решаваат проблемите. Софтверот вклучува вградени тестови кои може да се користат за да се потврди поврзаноста помеѓу уредите, да се тестира интегритетот на кабелот и да се дијагностицираат други вообичаени проблеми со мрежата.

Друга клучна карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за повеќе протоколи. Корисниците можат да ги конфигурираат своите мрежи користејќи различни протоколи како што се SCSI-FCP (Fibre Channel Protocol), iSCSI (Internet Small Computer System Interface), NFS (Network File System), CIFS (Common Internet File System), AFP (Apple Filing Protocol ) меѓу другите.

Apple Fiber Channel Utility за Mac поддржува и способности за далечинско управување што им овозможува на администраторите или ИТ професионалците да управуваат со повеќе мрежи од централна локација без да имаат физички пристап до секој уред на локацијата. Оваа функција заштедува време дозволувајќи им на администраторите или на ИТ професионалците да ги извршуваат задачите од далечина без да имаат физички пристап до секој уред на локацијата.

Генерално, ако барате ефикасен начин за управување со вашите Apple Fiber Channel PCI картички, тогаш не гледајте подалеку од Apple Fiber Channel Utility за Mac! Со своите напредни функции и кориснички интерфејс, тој е суштинска алатка во комплетот алатки за секој професионалец за вмрежување!

Целосни спецификации
Издавач Apple
Страница на издавачи http://www.apple.com/
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2007-02-13
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 2.1.4
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.4 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 222

Comments:

Најпопуларни