John the Ripper Pro for Mac

John the Ripper Pro for Mac 1.7.2

Mac / Openwall Project / 21427 / Целосни спецификации
Опис

John the Ripper Pro за Mac е моќен софтвер за пробивање лозинки дизајниран да им помогне на системските администратори да ги откријат и елиминираат слабите кориснички лозинки на системи слични на Unix и Windows. Со своите брзи и ефикасни алгоритми, John the Ripper Pro може брзо да ги пробие дури и најсложените лозинки, што го прави суштинска алатка за секој ИТ професионалец кој сака да ја подобри својата мрежна безбедност.

Една од клучните карактеристики на John the Ripper Pro е неговиот мајчин пакет (dmg) за Mac OS X. Ова значи дека корисниците можат лесно да го инсталираат и стартуваат софтверот на нивните Mac компјутери без да се грижат за проблеми со компатибилноста или комплицирани процедури за инсталација. Дополнително, John the Ripper Pro е универзален бинарен, што значи дека може да работи и на Intel и на PowerPC процесори.

Друга важна карактеристика на John the Ripper Pro е неговата поддршка за SSE2 и AltiVec забрзување. Ова им овозможува на корисниците да ги искористат предностите на хардверското забрзување на нивните компјутери, што резултира со побрзо пробивање на лозинката. Без разлика дали работите со големи збирки на податоци или треба брзо да пробивате лозинки во реално време, John the Ripper Pro ве покрива.

Покрај неговите моќни алгоритми и способности за хардверско забрзување, John the Ripper Pro доаѓа и со голем повеќејазичен список со зборови. Овој список со зборови содржи илјадници најчесто користени зборови на повеќе јазици, што им олеснува на корисниците да пробијат лозинки што се засноваат на зборови од речник или вообичаени фрази.

Конечно, John the Ripper Pro доаѓа со ревидирана документација што им олеснува на корисниците да започнат со овој моќен софтвер. Без разлика дали сте искусен ИТ професионалец или штотуку сте започнале со мрежна безбедност, оваа документација ќе ве води низ секој чекор на ефективно користење на John the Ripper Pro.

Севкупно, ако барате брза и ефикасна алатка за пробивање лозинки што може да помогне да се подобри безбедноста на вашата мрежа со брзо и лесно откривање слаби кориснички лозинки, тогаш не гледајте подалеку од John The Ripper pro за Mac OS X!

Целосни спецификации
Издавач Openwall Project
Страница на издавачи http://www.openwall.com
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2007-03-19
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 1.7.2
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.2
Барања No special requirements. 60 MB of free disk space for the dmg file and installed application.
Цена $39.95
Преземања неделно 4
Вкупно преземања 21427

Comments:

Најпопуларни