Rootkit Hunter for Mac

Rootkit Hunter for Mac 0.1

Mac / Antirootkit.com / 9017 / Целосни спецификации
Опис

Ако сте корисник на Mac, знаете дека вашиот компјутер не е имун на малициозен софтвер и други безбедносни закани. Затоа е важно да имате сигурен безбедносен софтвер како Rootkit Hunter за Mac.

Rootkit Hunter за Mac е алатка за скенирање дизајнирана да открие rootkits, задни врати и локални експлоатирања на вашиот Mac. Тој е заснован на „ловецот на rootkit“ на Мајкл Болен, но е изменет за полесна и подобра употребливост на Mac OS X.

Со Rootkit Hunter за Mac, можете да бидете сигурни дека вашиот компјутер е заштитен од злонамерен софтвер што може да ги загрози вашите лични информации или да го оштети вашиот систем. Оваа моќна алатка скенира rootkits со извршување тестови како MD5 hash compare, барајќи стандардни датотеки што ги користат rootkits, проверува дозволи за датотеки за бинарни датотеки, бара сомнителни стрингови во LKM и KLD модулите, бара скриени датотеки, па дури и скенирање во обичен текст и бинарно датотеки.

Една од одличните работи за Rootkit Hunter за Mac е неговата леснотија на користење. Интерфејсот е едноставен и јасен, па дури и ако не сте упатени во технологијата, сепак можете лесно да ја користите оваа алатка. Плус, работи тивко во позадина, така што нема да ви пречи во работата или да го забави компјутерот.

Друга предност на користењето на Rootkit Hunter за Mac е неговата брзина. Врши скенирање брзо без да се загрози точноста или темелноста. Можете да закажувате редовни скенирања за да се осигурате дека вашиот систем ќе остане заштитен во секое време.

Покрај неговите моќни способности за скенирање, Rootkit Hunter обезбедува и детални извештаи по секое скенирање за да можете да видите што точно е откриено и да преземете соодветни мерки доколку е потребно.

Генерално, ако сакате мир на умот знаејќи дека вашиот компјутер е заштитен од безбедносни закани како rootkits и backdoors, тогаш не гледајте подалеку од Rootkit Hunter за Mac. Со својот лесен за користење интерфејс и моќните способности за скенирање, овој софтвер ќе го одржува вашиот систем безбеден без да го успори или да го попречува вашиот работен тек.

Клучни карактеристики:

- Брзо скенира без да се загрози точноста

- Ги открива rootkits со извршување на тестови како MD5 hash compare

- Ги гледа стандардните датотеки што ги користат rootkits

- Ги проверува дозволите за датотеки на бинарните датотеки

- Пребарува сомнителни жици во модулите LKM и KLD

- Ги гледа скриените датотеки

- Скенира во обичен текст и бинарни датотеки

- Обезбедува детални извештаи по секое скенирање

Целосни спецификации
Издавач Antirootkit.com
Страница на издавачи http://www.antirootkit.com/
Датум на издавање 2008-11-07
Датум на додавање 2007-04-28
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Антивирусен софтвер
Верзија 0.1
Барања за ОС Macintosh
Барања Mac OS X
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 9017

Comments:

Најпопуларни