ElectriGon for Mac

ElectriGon for Mac 1.1.0

Mac / ACE - ArchiCad Experts / 546 / Целосни спецификации
Опис

ElectriGon за Mac е моќен софтвер за графички дизајн кој нуди флексибилно и приспособливо решение за создавање електрични симболи. Со стотици статични симболи достапни во библиотеката GDL, наоѓањето објект со параметарска интелигенција може да биде предизвик. Сепак, ElectriGon обезбедува единствен 2D библиотечен објект кој може да содржи и да претставува онолку податоци колку што е потребно за трошоците и дизајнот, вклучувајќи податоци за енергија за одржлива градба.

Софтверот беше развиен со модифицирање на постоечки објект наречен „ArchiGON“ од Дејвид Ларју за да вклучи повеќе параметри за списоци, можност за прикажување на неговиот ID кога е потребно, и неколку други карактеристики како што се опциите за правоаголна форма, секундарниот полигон „Надворешна рамка“ за претставување на отсекување , рамки, куќишта итн., и „Prongs“ за да претставуваат различни типови и насоки на излези и поврзувања. Сите овие поставки може да се менуваат веднаш со помош на пренос на параметри.

Една од најдобрите работи за ElectriGon е неговата флексибилност. Софтверот им овозможува на корисниците да ги менуваат објектите според посебните потреби за распоред на нивната фирма и графичките стандарди. Откако ќе се измени, делот може повторно да се зачува што ќе ја презапише секоја поставена инстанца во датотека без да менува која било од различните состојби или претстави веќе поставени во цртежите.

ElectriGon е дизајниран специјално за Mac корисници на кои им се потребни висококвалитетни електрични симболи кои се лесни за употреба, но многу приспособливи. Без разлика дали сте архитект или инженер кој работи на одржливи градежни проекти или едноставно ви требаат висококвалитетни електрични симболи за вашите дизајни - ElectriGon ве покрива.

Клучни карактеристики:

1) Создавање флексибилен објект: ElectriGon обезбедува единствен 2D библиотечен објект кој ги содржи сите потребни податоци потребни за утврдување на трошоците и дизајнирање, вклучувајќи податоци за енергијата.

2) Приспособлив: Софтверот им овозможува на корисниците да ги менуваат објектите според посебните потреби за распоред и графичките стандарди на нивната фирма.

3) Лесен за употреба: со едноставни опции за пренос на параметри и интуитивен интерфејс - создавањето сопствени електрични симболи никогаш не било полесно.

4) Симболи со висок квалитет: ElectriGon нуди висококвалитетни електрични симболи кои се совршени за архитекти и инженери кои работат на одржливи градежни проекти.

5) Компатибилност: Дизајниран специјално за корисници на Mac - ElectriGon работи беспрекорно со други популарни алатки за дизајн како AutoCAD и SketchUp.

Придобивки:

1) Заштедува време: со стотици статични симболи достапни во библиотеките GDL, наоѓањето на интелигентен параметарски симбол може да потрае, но со Electrigon потребни се само неколку минути

2) Ефективно решение: наместо да купувате повеќе библиотеки кои содржат статични фрагменти, ова еднократно купување обезбедува се што е потребно

3) Приспособливи симболи: Корисниците имаат целосна контрола врз тоа како сакаат нивните објекти да бидат претставени што го прави лесен за употреба во различни проекти

4) Поддршка за одржлив дизајн на згради: Податоците за енергија вклучени во секој симбол им помагаат на архитектите/инженерите да создадат поефикасни згради

Заклучок:

Како заклучок, ако барате флексибилни, но прилагодливи решенија кога станува збор за создавање висококвалитетни електрични симболи, тогаш не гледајте подалеку од Electrigon! Овој моќен софтвер за графички дизајн нуди сè, од едноставни опции за пренос на параметри преку интуитивни интерфејси, истовремено обезбедувајќи пристап до премногу различни типови на огради (приклучоци/врски), форми (правоаголни), рамки (обликувани/рамки/куќишта) итн., така што дизајнерите имаат целосна контрола врз тоа како сакаат да бидат претставени нивните објекти што ги прави лесни за употреба во различни проекти!

Целосни спецификации
Издавач ACE - ArchiCad Experts
Страница на издавачи http://archicad.ca
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2007-09-23
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 1.1.0
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.0, Mac OS X 10.2, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.1
Барања ArchiCad 11 - commercial BIM softwareElectriGon may be backsaved to ArchiCad 10, but ACE does not support operation under AC10.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 546

Comments:

Најпопуларни