XMLMate for Mac

XMLMate for Mac 1.4.3

Mac / Todd Ditchendorf / 767 / Целосни спецификации
Опис

XMLMate за Mac е моќен приклучок за TextMate кој им овозможува на програмерите да ги проверуваат XML и XHTML документите за добро обликувани и валидност додека ги уредуваат во TextMate. Со поддршка за DTD, W3C XML Schema, RELAX NG, Schematron, XML Catalogs, XInclude и XPath Visualization, овој софтвер е суштинска алатка за секој развивач што работи со XML.

Една од клучните карактеристики на XMLMate е неговата способност да ги потврдува документите со различни јазици на шеми. Ова значи дека програмерите можат да се погрижат нивниот код да ги исполнува индустриските стандарди и да избегнат грешки пред да станат проблем. Софтверот, исто така, поддржува валидација на Schematron која им овозможува на корисниците да дефинираат сопствени правила кои го надминуваат она што можат да го прават традиционалните јазици на шеми.

Друга важна карактеристика на XMLMate е неговата поддршка за XInclude. Ова им овозможува на програмерите да вклучат надворешни датотеки во нивните документи без да мора рачно да ја копираат и залепуваат содржината. Софтверот вклучува и алатка за визуелизација на XPath која го олеснува навигацијата во сложени структури на документи.

XML каталозите се уште една карактеристика поддржана од овој софтвер. Овие каталози им овозможуваат на корисниците да мапираат јавни идентификатори или системски идентификатори што се користат во нивните документи на локални датотеки на нивниот компјутер или мрежа. Ова го олеснува управувањето со големи проекти со повеќекратни зависности.

Покрај овие карактеристики, XMLMate вклучува и голем број други алатки дизајнирани специјално за работа со XML во TextMate. На пример, софтверот вклучува карактеристики за истакнување на синтаксата и автоматско пополнување кои го олеснуваат пишувањето на кодот брзо и прецизно.

Генерално, ако барате моќна алатка која ќе ви помогне да работите поефикасно со XML во TextMate на вашиот Mac компјутер, тогаш не гледајте подалеку од XMLMate! Со својот широк спектар на функции, вклучувајќи поддршка за различни јазици на шеми, како што се шеми DTD или W3C, како и можности за валидација на Schematron плус XInclude функционалност, заедно со алатките за визуелизација на XPath, сите вградени во еден пакет - овој приклучок има се што е потребно за секој развивач кој работи редовно користејќи ги овие технологии!

Целосни спецификации
Издавач Todd Ditchendorf
Страница на издавачи http://izoom.us/
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2007-11-02
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 1.4.3
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.4 Intel
Барања Mac OS X 10.4 or later
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 767

Comments:

Најпопуларни