ScanFont for Mac

ScanFont for Mac 5.0

Опис

ScanFont за Mac: Врвен софтвер за графички дизајн за создавање приспособени фонтови

Дали сте уморни од користење на истите стари фонтови во вашите дизајни? Дали сакате да креирате прилагодени фонтови кои вистински го одразуваат вашиот бренд или личен стил? Не гледајте подалеку од ScanFont за Mac, врвниот софтвер за графички дизајн за креирање сопствени фонтови.

Со ScanFont, можете да ставите која било слика во фонт: клип уметност, логоа, ракопис, имиња, шипки, симболи, отпечатоци од прсти, стар тип и друго - и да ја имате достапна со притискање на копче. Овој моќен софтвер лесно ги конвертира сликите во векторски знаци во фонтови. Вклучува уредувач на битмапи и алатка за автоматско откривање на слики од знаци. Плус има моќен автотрацер што го прави брзо и лесно претворањето на сликите во векторски знаци.

Но, тоа не е сè - ScanFont може да комуницира и со FontLab за Mac или TypeTool за Mac за извоз на фонтови TrueType и Type 1. Ова значи дека можете лесно да го користите вашиот сопствен фонт во која било апликација што ги поддржува овие формати на фонтови.

Без разлика дали сте графички дизајнер кој сака да создаде уникатна типографија или поединец кој сака да додаде одредена личност на вашите дигитални комуникации, ScanFont е совршена алатка за оваа работа. Еве само некои од неговите клучни карактеристики:

Лесна конверзија на слики

ScanFont го олеснува претворањето на која било слика во векторски знаци во фонтови. Едноставно внесете ја вашата датотека со слики во софтверот и користете ги неговите интуитивни алатки за да следите околу секоја форма на знаци.

Уредувач на битмапа

Вклучениот уредувач на битмапи ви овозможува фино да ја прилагодите секоја форма на знаци пред да ја претворите во векторски формат. Можете да ги прилагодите работите како што се нивоата на контраст и да ги отстраните несаканите артефакти од скенираните слики.

Автоматско откривање знаци

ScanFont вклучува алатка за автоматско откривање која ги скенира увезените слики за потенцијални форми на знаци. Ова заштедува време со идентификување можни форми пред да биде потребно рачно следење.

Моќен Autotracer

Функцијата за автоматско следење е една од најмоќните алатки на ScanFonts - што им овозможува на корисниците брзо да конвертираат сложени форми во вектори со минимален напор потребен од нивна страна.

Опции за извоз

Откако ќе се заврши вашиот приспособен фонт, ScanFont им овозможува на корисниците да ја извезуваат својата работа како формати TrueType или Type 1 - што ги прави компатибилни со речиси секоја апликација на Windows и macOS платформи.

Во заклучок:

Ако барате лесно за користење, но моќно софтверско решение за графички дизајн што ви овозможува да креирате прилагодена типографија од нула, тогаш не гледајте подалеку од Scanfont! Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, како што се можностите за автоматско откривање и автоматско следење, оваа програма ќе ви помогне да ги подигнете вашите дизајни на уште едно ниво, притоа заштедувајќи време на патот!

Целосни спецификации
Издавач FontLab
Страница на издавачи https://www.fontlab.com/
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2007-11-13
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 5.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 PPC
Барања ScanFont 5 works as a plugin for FontLab's outline font editors. You must have TypeTool 3, FontLab Studio 5.0.3 or AsiaFont Studio 5 (or newer) installed in order to create fonts.
Цена $99.00
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1118

Comments:

Најпопуларни