Kyaya Media Player for Mac

Kyaya Media Player for Mac 3.2 beta

Mac / The Kyaya Group / 14828 / Целосни спецификации
Опис

Kyaya Media Player за Mac е моќен и разновиден медиа плеер кој ви овозможува да ги репродуцирате сите ваши омилени видеа и аудио датотеки на вашиот Mac. Овој софтвер со отворен код е лиценциран под GNU General Public License, што значи дека е бесплатен за создавање за Windows, Linux или која било друга платформа.

Kyaya Media Player, познат и како KMP или Kyayamp, ги користи предностите на Core анимацијата и функциите Spotlight на Apple за да обезбеди брзо и стабилно корисничко искуство. Софтверот е изграден со користење на realbasic технологија, која гарантира дека работи непречено и на PowerPC и на Mac базирани на Intel.

Една од истакнатите карактеристики на Kyaya Media Player е неговата способност да репродуцира широк спектар на видео формати, вклучувајќи AVI, MPEG-1/2/4, WMV, MOV, MP4/M4V (без DRM), FLV (Flash Video), MKV (Матроска), RM/RMVB (RealMedia), 3GP/3G2 (Видео формат за мобилен телефон), формат VOB/DVD. Исто така, поддржува различни аудио формати како MP3/WMA/AAC/M4A/WAV/FLAC/APE.

Интерфејсот на Kyaya Media Player е едноставен, но елегантен со лесни за користење контроли кои ви овозможуваат да ја прилагодите брзината на репродукција и нивоата на јачина на звук. Можете исто така да креирате плејлисти од вашата медиа библиотека или да додавате поединечни датотеки за репродукција.

Друга одлична карактеристика на Kyaya Media Player е неговата способност да проследува онлајн содржини директно од популарни веб-локации како YouTube без да мора прво да го преземете видеото. Ова ви овозможува лесно да ги гледате вашите омилени видеа без да мора да ја напуштите апликацијата.

Kyaya Media Player е дизајниран со прилагодување на ум. Корисниците се охрабруваат не само да го надградат постоечкиот проект туку и да креираат свои верзии на софтверот со уникатни карактеристики приспособени специјално за нивните потреби. Софтверот може слободно да се дистрибуира под условите за лиценца на GPL што го прави одличен избор за програмери кои бараат решение за медиа плеер со отворен код.

Во моментов е достапен само на платформите Mac OS X и PowerPC и Intel архитектурата, но нашите намери се движат кон Windows/Linux/Sparc платформата во идните изданија, затоа останете во тек!

Како заклучок, Kyaya Media Player нуди робустен сет на функции што го прават еден од најдобрите медиа плеери достапни денес. Неговата природа со отворен код го прави одличен избор не само за случајни корисници, туку и за програмери кои сакаат целосна контрола врз нивниот медиа плеер искуство.Па зошто да чекаме? Преземете го Kyayamp денес!

Целосни спецификации
Издавач The Kyaya Group
Страница на издавачи http://kyayagroup.googlepages.com/
Датум на издавање 2008-11-06
Датум на додавање 2008-02-07
Категорија Видео софтвер
Под категорија ДВД-софтвер
Верзија 3.2 beta
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.4
Барања Mac OS X 10.4
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 14828

Comments:

Најпопуларни