FMOD Ex Audio Classes for Mac

FMOD Ex Audio Classes for Mac 0.8b

Опис

FMOD Ex Audio Classes за Mac е моќна и разновидна алатка за развивачи која обезбедува REALbasic класи со отворен код кои се прикачуваат во аудио библиотеката FMOD Ex од Firelight Technologies Pty, Ltd. Овој софтвер нуди напредни опции за репродукција за широк опсег на аудио формати, 3D аудио , поддршка за повеќеканален и опкружувачки звук, шиење стрим без празнини, под-мешање и многу повеќе.

Програмерите можат да користат FMOD Ex Audio Classes за Mac за лесно да креираат висококвалитетни аудио апликации. Софтверот е дизајниран да биде компатибилен со повеќе платформи и може да се користи и на Windows и на Mac оперативни системи. Со своите моќни карактеристики и интуитивен интерфејс, овој софтвер е суштинска алатка за секој развивач кој сака да создаде аудио апликации од професионален степен.

Една од клучните карактеристики на FMOD Ex Audio Classes за Mac е неговата поддршка за широк опсег на аудио формати. Ова ги вклучува популарните формати како MP3, WAV, AIFF, OGG Vorbis, FLAC и многу други. Програмерите можат лесно да ги интегрираат овие формати во нивните апликации без да се грижат за проблемите со компатибилноста.

Друга важна карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за 3D аудио. Ова им овозможува на програмерите да создадат извонредни звучни пејзажи кои го подобруваат корисничкото искуство во нивните апликации. Со поддршка за 3D аудио во FMOD Ex Audio Classes за Mac, програмерите можат лесно да ги позиционираат звуците во тродимензионален простор што создава пореалистично искуство за слушање.

Поддршката за повеќеканални и сараунд звук се исто така вклучени во овој софтвер кој им овозможува на програмерите лесно да креираат сложени звучни пејзажи. Способноста да се мешаат повеќе канали заедно им дава на програмерите поголема контрола врз дизајнот на звукот на нивната апликација што резултира со повисок квалитет на излезот.

Шиењето на преносот без празнини е уште една карактеристика што ги издвојува FMOD Ex Audio Classes од другите алатки за развивачи на пазарот денес. Оваа функција осигурува дека нема празнини или паузи помеѓу песните при репродукција на музика или други видови медиумски датотеки што создава беспрекорно слушање.

Во овој софтвер се вклучени и можности за под-мешање што им овозможува на програмерите да мешаат повеќе песни заедно пред да ги испратат преку еден канал или излезен уред како што се звучници или слушалки. Ова го олеснува создавањето сложени мешавини од кога било досега, без да се грижите за индивидуалните нивоа на патеката или поставките за панирање.

Целокупните FMOD Ex Audio Classes за Mac обезбедуваат одличен сет на алатки кои им овозможуваат на програмерите лесно да креираат висококвалитетни аудио апликации од професионална класа. Неговите напредни опции за репродукција го олеснуваат работењето со широк опсег на различни формати на датотеки, додека неговите 3D аудио способности обезбедуваат извонредно искуство за слушање како ниедна друга алатка за развивачи на пазарот денес.

Како заклучок, ако барате моќна, но лесна за употреба алатка за програмери која ќе ви помогне да ги подигнете можностите за дизајн на звук на вашата апликација неколку засеци, тогаш не гледајте подалеку од FMOD Ex Audio Classes For Mac!

Целосни спецификации
Издавач Chaotic Box
Страница на издавачи http://www.chaoticbox.com/
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2008-02-18
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 0.8b
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.2
Барања REALbasic 2006r4 or greater.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 205

Comments:

Најпопуларни