Server Monitor for Mac

Server Monitor for Mac 1.0.0.3

Опис

Server Monitor for Mac е моќен мрежен софтвер кој ви овозможува да го следите времето на работа и перформансите на вашата веб-локација или серверот од глобална мрежа за следење. Со поддршка за повеќе протоколи, известување за прекини, елиминација на лажни аларми, распоред за одржување и бесплатна услуга за миграција на податоци, Server Monitor for Mac е врвното решение за одржување и работа на вашата веб-локација или сервер.

Освен ако не сте робот, неизводливо е да продолжите да ја проверувате вашата веб-страница или сервер за да видите дали е достапна. Оставете ја оваа мачна работа на нашата автоматизирана услуга и уживајте во душевен мир! Со Server Monitor for Mac, можете да бидете сигурни дека вашата веб-локација или сервер е секогаш достапна за корисниците од целиот свет.

Поддршка со повеќе протоколи

Мониторот на серверот за Mac поддржува пинг, HTTP, HTTPS, FTP, SSH, SMTP, DNS, POP3 IMAP MySQL и какви било произволни услуги што работат на TCP/IP. Ова значи дека без разлика каков протокол користи вашата веб-страница или сервер; Мониторот на серверот за Mac ве опфати.

Известување за застој

Со функција за известување за застој на Монитор на сервер за Mac; Вие ќе бидете првиот што ќе знае кога вашата веб-страница или сервер ќе се прекине. Известуваме преку е-пошта и СМС (мора да имате СМС кредит(и) на вашата сметка). Оваа одлика гарантира дека секогаш сте свесни за какви било проблеми со вашиот сајт за да можат брзо да се решат.

Глобални локации за мониторинг

Серверскиот монитор за Mac ги следи веб-локациите и серверите од глобалната мрежа за следење не само за да се увери дека се UP, туку и достапни за корисници низ целиот свет. Ова значи дека без разлика од каде во светот некој се обидува да пристапи до вашата страница; тие секогаш ќе имаат пристап без никакви проблеми.

Извештаи за време на работа и перформанси

Со функцијата за ажурирање и извештаи за изведба на Server Monitor for Mac; Можете лесно да следите колку добро функционира вашиот сајт со текот на времето. Овие извештаи даваат драгоцени сознанија за тоа колку добро функционираат различни делови на страницата за да може да се направат подобрувања каде што е потребно.

Елиминација на лажен аларм

Ние користиме напредна технологија за верификација за да ги елиминираме лажните аларми со нашиот софтвер. Нема повеќе будење во текот на ноќта само затоа што предупредувањето било активирано по грешка! Нашиот систем гарантира дека се испраќаат само вистински предупредувања за да нема непотребна паника предизвикана од лажни аларми.

Распоред за одржување

Можете да дефинирате (еднократни или повторливи) прозорци за одржување, така што ќе го паузираме мониторингот во тие периоди или едноставно ќе ги исклучиме од известување за време на работа со нашиот софтвер. Ова значи дека нема потреба да се грижите за примање предупредувања за време на закажаните периоди на одржување бидејќи автоматски ќе го паузираме следењето додека не заврши!

Бесплатна услуга за миграција на податоци

Дали користите друга услуга за следење? Нудиме бесплатни услуги за миграција на податоци кои ни овозможуваат да ја увеземе историјата на време на работа во вашата сметка, правејќи го префрлувањето лесно и безболно!

Лесен за користење

Не е потребна комплицирана инсталација на софтвер! Сè што ви треба е интернет-врска поврзана со веб-прелистувач, да ги конфигурирате поставките за сметката за неколку минути!

Цените

Основната верзија на нашиот производ е бесплатна, дозволувајќи им на корисниците да ги следат нивните веб-локации на секои 60 минути, додека про верзијата им овозможува на корисниците да ги следат нивните веб-локации на секои 1-60 минути, заедно со испраќање СМС известувања кога системот се намалува по прифатлива цена!

Целосни спецификации
Издавач Root Internet
Страница на издавачи http://www.rootinternet.co.uk
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2008-03-27
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Интернет операции
Верзија 1.0.0.3
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel
Барања Mac OS X Tiger onwards Live internet connection Root Internet free OR professional monitoring service account - Visit http://monitor.rootinternet.co.uk to signup now (Note: Free account is designed for evaluating the system only and serves as trial account only. Professional account holders get lot more information on the dashboard than the free account holders because the RSS feed is not available in free accounts which is the base for this widget to work properly)
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 702

Comments:

Најпопуларни