icXL for Mac

icXL for Mac 3.0

Опис

icXL за Mac: Совршена алатка за прегледување датотеки на Microsoft Excel

Дали сте корисник на Mac кој треба да пристапи до датотеките на Microsoft Excel? Дали ви е фрустрирачко кога не можете да ги отворите датотеките „.xls“ или „.xlsx“ на вашиот Mac? Ако е така, icXL е совршено решение за вас.

icXL е моќна алатка која им овозможува на корисниците на Mac да гледаат и печатат табели на Microsoft Excel без да купуваат и инсталираат Microsoft Excel. Со icXL, можете лесно да добиете пристап до Excel-датотеките создадени на PC и Mac платформи, да преземате Excel-датотеки од Интернет, да отворате прилози за е-пошта од пријатели и колеги фокусирани на компјутер и да гледате на екранот и да печатите табели на Excel со зачувано нивното оригинално форматирање .

Главни карактеристики на icXL:

- Компатибилност: icXL е целосно компатибилен со сите верзии на Microsoft Excel. Ова значи дека можете да отворите било кој. xls или. xlsx датотека создадена во која било верзија на Microsoft Excel на вашиот Mac користејќи icXL.

- Интерфејс лесен за употреба: интерфејсот на icXL е едноставен и интуитивен. Не ви е потребна посебна обука или техничко знаење за да го користите овој софтвер.

- Брзи перформанси: со својот оптимизиран код, icXL работи брзо дури и кога се работи со големи табели.

- Прецизно прикажување: кога гледате табела на Excel во icXL, оригиналното форматирање е зачувано. Ова значи дека графиконите, графиконите, табелите, фонтовите итн., ќе изгледаат токму онака како што изгледаат во оригиналната датотека.

- Поддршка за печатење: Можете лесно да отпечатите цела табела или само избран опсег на ќелии користејќи ја вградената поддршка за печатење во icXL.

Како работи?

Користењето на icXl е лесно. Едноставно влечете и спуштете го. xls или. xlsx датотека на иконата на апликацијата (или користете Датотека > Отвори мени) - таа автоматски ќе се стартува за неколку секунди! Откако ќе се отвори во режимот за прегледување на окното на прозорецот на iCxl (кој изгледа како MS Office), корисниците имаат целосна контрола врз тоа како сакаат нивните податоци да се прикажуваат, вклучувајќи ги опциите за зумирање нагоре/надолу/лево/десно за лизгање, како и функционалноста за копирање/залепување помеѓу апликациите како на пр. Word документи и PowerPoint презентации.

Кој може да има корист од користењето на iCxl?

icXl е дизајниран специјално за оние на кои им е потребен пристап до документите на MS Office, но не сакаат да плаќаат за скапи софтверски лиценци ниту да се занимаваат со проблеми со компатибилноста помеѓу различни оперативни системи (PC наспроти MAC). Идеален е за студенти на кои им е потребен брз пристап до белешките и задачите за часовите; деловни професионалци кои бараат прецизни способности за рендерирање и печатење; истражувачи кои работат со големи збирки на податоци; сметководители кои управуваат со финансиските извештаи; наставниците креираат планови за часови...списокот продолжува!

Заклучок:

Како заклучок, ако сте корисник на Mac кому му треба пристап до датотеките на Microsoft Excel, но не сака да купува скапи софтверски лиценци ниту да се занимава со проблеми со компатибилноста помеѓу различни оперативни системи (PC vs MAC), тогаш iCxl дефинитивно вреди да се размисли! Со неговиот лесен за користење интерфејс, голема брзина на изведба дури и кога се работи со големи табели, прецизни способности за рендерирање со зачувување на оригиналното форматирање додека се гледаат/печатат сетови на податоци - навистина нема ништо друго таму! Па зошто да не го пробате iCxl денес?

Целосни спецификации
Издавач Panergy
Страница на издавачи http://www.panergy-software.com
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2008-05-12
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за табеларни пресметки
Верзија 3.0
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.2
Барања Mac OS X 10.2 or higher
Цена $19.95
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 407

Comments:

Најпопуларни