Camera Obscura Icons for iPhoto and Aperture for Mac

Camera Obscura Icons for iPhoto and Aperture for Mac 1.1

Mac / kremalicious.com / 1164 / Целосни спецификации
Опис

Camera Obscura Icons за iPhoto и Aperture за Mac е уникатен софтверски пакет кој на корисниците им нуди збир на икони на работната површина кои ја прикажуваат Camera Obscura како што ја користел Nicephore Niepce во стил на решетка и iPhoto. Овие икони се наменети како почит на Ниепс, кој најпрво овозможил да се зачува слика направена со камера обскура во 1826 или 1827 година со употреба на специјална мешавина од битумен на калај плоча, именувајќи ја Хелиографија. Оваа прва зачувана фотографија „Поглед од прозорецот на Ле Грас“ е онаа што можете да ја видите во иконата iPhoto содржана во овој пакет.

Пакетот Camera Obscura Icons за iPhoto и Aperture за Mac вклучува седум икони наменети да ги заменат стандардните икони за Aperture или iPhoto, вклучително и Aperture Library, iPhoto Library, Aperture Vaults, Aperture Projects и вашата папка со слики. Иконите се подготвени за Leopard (512x512), што гарантира дека изгледаат одлично на секој модерен Mac компјутер.

Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за оваа специјална камера и приказната зад овие уникатни икони на работната површина, не заборавајте да ја погледнете нашата статија на блогот со наслов „Niepce's Camera Obscura и историјата на првата фотографија“.

Генерално, Camera Obscura Icons за iPhoto и Aperture за Mac е одличен избор доколку сакате да додадете одредена личност и историја на вашиот десктоп. Без разлика дали сте ентузијаст за фотографија или едноставно ги цените историските артефакти како овој уникатен сет икони за опскура камера, овој софтверски пакет сигурно ќе импресионира.

Целосни спецификации
Издавач kremalicious.com
Страница на издавачи http://www.kremalicious.com
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2008-06-08
Категорија Скринсејвери и позадина
Под категорија Теми
Верзија 1.1
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel
Барања Mac OS X 10.4 or higherMac OS X 10.5 required for 512px icons
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1164

Comments:

Најпопуларни