Giggles Baby - My Animal Friends for Mac

Giggles Baby - My Animal Friends for Mac 1.2

Опис

Giggles Baby - My Animal Friends за Mac е наградуван и критички признат софтвер дизајниран специјално за бебиња на возраст од 6 до 36 месеци. Овој уникатен софтвер за притискање копчиња им овозможува на бебињата да допираат и допираат кое било копче на тастатурата, обезбедувајќи им прекрасна забава на екранот што ќе им се допадне.

Создадена со мали умови на ум, Giggles Baby - My Animal Friends е игра која нуди низа активности кои се привлечни и едукативни. Бебињата можат да ги допрат копчињата за да ги натераат патките да се курчат, рибите да пливаат, зајачињата да се размножуваат и многу други забавни активности. Со оваа игра, вашето бебе ќе може да учи за животните додека истовремено се забавува.

Една од најдобрите работи за Giggles Baby - My Animal Friends е неговата леснотија на користење. Програмата го заклучува системот чувајќи ги вашите вредни датотеки безбедни додека му дозволува на вашето бебе да ја истражува својата креативност без случајно бришење важни датотеки или документи.

Оваа игра содржи 14 активности за допирање клучеви погодни за бебиња и преку 60 песни кои сигурно ќе го забавуваат вашето малечко со часови. Песните се привлечни и лесни за учење, што им олеснува на бебињата да пеат додека свират.

Графиките во Giggles Baby - My Animal Friends се светли и шарени, што помага да се стимулираат визуелните сетила на бебето. Анимациите се исто така мазни и течни што им олеснува на бебињата да го следат она што се случува на екранот.

Покрај тоа што е забавен, Giggles Baby - My Animal Friends има и неколку едукативни придобивки. На пример:

- Помага да се развие координација на рака-око: додека бебињата допираат различни копчиња на тастатурата, тие учат како нивните постапки влијаат на она што се случува на екранот.

- Подучува причинско-последично: кога бебето ќе допре копче или ќе кликне на икона за животно во оваа игра, нешто се случува на екранот (на пр., животно се појавува или испушта звук). Ова им помага да ги разберат причинско-последичните односи.

- Ги воведува основните концепти: Преку различните активности на оваа игра (на пр., броење зајачиња), бебињата можат да почнат да ги учат основните концепти како броеви и бои.

Генерално, Giggles Baby - My Animal Friends е одличен избор ако барате софтвер кој ќе го забавува вашето малечко, а истовремено ќе му помогне да развие важни вештини како координација рака-око и расудување причинско-последично. Со својата привлечна механика за игра заедно со неговите образовни придобивки, Giggles Baby - My Animal Friends сигурно ќе стане една од омилените игри на вашето дете!

Целосни спецификации
Издавач Leveractive
Страница на издавачи http://www.Giggles.net
Датум на издавање 2008-11-07
Датум на додавање 2008-06-26
Категорија Игри
Под категорија Детски игри
Верзија 1.2
Барања за ОС Mac OS X 10.1, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.2, Macintosh, Mac OS X 10.4
Барања Mac OS X 10.1/10.2/10.3/10.4/10.5
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 740

Comments:

Најпопуларни