Stykz for Mac

Stykz for Mac 1.0b2

Mac / Sons of Thunder Software / 46470 / Целосни спецификации
Опис

Stykz за Mac е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците лесно да креираат прекрасни анимации со стапчиња. Оваа мултиплатформска програма е дизајнирана да биде супермножество на Pivot Stickfigure Animator, нудејќи широк спектар на функции и алатки кои го олеснуваат развојот на висококвалитетни анимации од кога било досега.

Со Stykz, корисниците можат да ги искористат предностите на напредните функции како што се лупење кромид, индивидуална манипулација со сегменти на линии во фигурите, слоевитост на фигури и линии и многу повеќе. Овие алатки овозможуваат поголема прецизност и контрола врз процесот на анимација, што овозможува лесно создавање сложени анимации.

Една од истакнатите карактеристики на Stykz е неговата способност да увезува Pivot 2. stk датотеки. Ова значи дека корисниците кои веќе се запознаени со Pivot можат лесно да преминат на Stykz без да треба да започнат од нула. Дополнително, Stykz им овозможува на корисниците да ги извезуваат своите анимации како PNG, JPG или GIF слики - совршени за споделување на социјалните медиуми или за вградување на веб-локации.

Друга одлична карактеристика на Stykz е неговиот интуитивен интерфејс. Програмата е дизајнирана имајќи ја на ум леснотијата на користење, што им олеснува на аниматорите на почетниците да започнат веднаш. Интерфејсот е чист и ненатрупан, со сите основни алатки лесно достапни од главниот прозорец.

Stykz нуди и низа опции за прилагодување кои им овозможуваат на корисниците да ја приспособат функционалноста на програмата според нивните специфични потреби. На пример, корисниците можат да избираат помеѓу различни шеми на бои или да ја прилагодат големината и положбата на различни елементи во интерфејсот.

Севкупно, Stykz за Mac е одличен избор за секој кој бара моќна, но сепак прифатлива програма за анимација со стапчиња. Со своите напредни функции и интуитивен интерфејс, овој софтвер му олеснува на секој – без разлика на нивото на вештина – да создава неверојатни анимации брзо и лесно.

Клучни карактеристики:

- Мултиплатформска програма за анимација со стапчиња

- Дизајниран како суперсет на Pivot Stickfigure Animator

- Нуди напредни функции како што е лупење кромид

- Дозволува поединечни манипулации со сегменти на линии во фигури

- Достапни се можности за слоевитост

- Способност за увоз на датотеки Pivot 2. stk

- Ја извезува моментално прикажаната рамка како слика PNG/JPG/GIF

- Интуитивен интерфејс

- Достапни се приспособливи опции

Целосни спецификации
Издавач Sons of Thunder Software
Страница на издавачи http://www.sonsothunder.com/
Датум на издавање 2009-01-27
Датум на додавање 2009-01-27
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за анимација
Верзија 1.0b2
Барања за ОС Mac OS X 10.4 Intel/PPC, Mac OS X 10.5 Intel/PPC
Барања Mac OS X 10.4/10.5/Server
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 46470

Comments:

Најпопуларни