SiteGenesis for Mac

SiteGenesis for Mac 1.0

Опис

SiteGenesis за Mac е моќна алатка за развивачи која ги автоматизира вообичаените задачи за уредување и одржување на веб-страниците. Со SiteGenesis 1.0, авторите на веб-локациите можат да се фокусираат на нивната содржина и приходи без да се грижат за повторливите задачи за одржување на страницата.

Овој софтвер нуди широк спектар на функции кои го олеснуваат управувањето со вашата веб-страница. На пример, SiteGenesis ви овозможува да додавате заглавија, подножја, трошки од леб, вметнување големина на слика и заштита на изворот на HTML со само неколку кликања. Ова значи дека можете да потрошите повеќе време за креирање содржина и помалку време да се занимавате со технички детали.

Една од најимпресивните карактеристики на SiteGenesis е неговата способност автоматски да поставува реклами на вашите страници за да ги зголеми приходите на страницата без рачно одржување на реклами. Самата оваа функција може да ви заштеди часови на работа секоја недела, а истовремено да ја зголеми вашата крајна линија.

SiteGenesis е исто така проширлив за корисникот со приспособливи макроа кои им овозможуваат на авторите на веб-страниците да заштедат време со означување единствено за нивните сајтови. Ова значи дека можете да креирате сопствени шаблони или скрипти кои автоматизираат одредени задачи поврзани со дизајнот или функционалноста на вашата веб-локација.

Софтверот вклучува и кориснички GUI, како и опција за командна линија. GUI може да се користи за интерактивна работа додека верзијата на командната линија може да се користи за автоматско извршување на SiteGenesis од скрипти или автоматски задачи.

Генерално, SiteGenesis за Mac е одличен избор за секој кој сака да го насочи својот процес на развој на веб и да се фокусира на создавање одлична содржина наместо да се занимава со мачни задачи за одржување. Без разлика дали сте искусен програмер или штотуку почнувате во светот на веб дизајнот, овој софтвер има се што ви треба за да успеете на интернет.

Целосни спецификации
Издавач Frequal
Страница на издавачи http://frequal.com/index.html
Датум на издавање 2009-04-07
Датум на додавање 2009-04-07
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за веб-страница
Верзија 1.0
Барања за ОС Mac OS X 10.4 Intel/10.5 Intel/10.5 Server
Барања None
Цена $60
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 47

Comments:

Најпопуларни