ChangeMAC for Mac

ChangeMAC for Mac 1.6

Mac / Gerard Briscoe / 12727 / Целосни спецификации
Опис

ChangeMAC за Mac - Врвен софтвер за вмрежување

Дали сте уморни од следење на интернет? Дали сакате да ја заштитите вашата приватност и безбедност додека прелистувате на интернет? Ако е така, ChangeMAC за Mac е совршено решение за вас. Овој моќен мрежен софтвер ви овозможува да ја измамите вашата мак адреса за етернет или аеродром, што го прави невозможно некој да ги следи вашите онлајн активности.

Со ChangeMAC за Mac, можете лесно да генерирате случајна Mac адреса што ќе го чува вашиот идентитет скриен од љубопитните очи. Без разлика дали користите јавна Wi-Fi мрежа или пристапувате до чувствителни информации онлајн, овој софтвер ќе се погрижи вашите податоци да останат безбедни и заштитени во секое време.

Една од најдобрите работи за ChangeMAC за Mac е неговата леснотија на користење. Едноставно копирајте ја апликацијата во папката со апликации и инсталирајте ја за неколку секунди. Не ви треба никакво техничко знаење или експертиза за да започнете со овој софтвер - тој е дизајниран имајќи ја на ум едноставноста.

Друга одлична карактеристика на ChangeMAC за Mac е неговата компатибилност со Mac OS X 10.5 Leopard. Без разлика дали користите постара верзија на macOS или најновата, овој софтвер ќе работи беспрекорно на сите системи.

Но, што го издвојува ChangeMAC од другите мрежни софтвери на пазарот? За почеток, тој нуди избор на продавач кога се генерираат случајни Mac адреси. Ова значи дека дури и ако некој успее да ја пронајде вашата Mac-адреса, нема да може да идентификува кој продавач го произвел вашиот уред.

Дополнително, ChangeMAC е издаден под GPL (Општа јавна лиценца), што значи дека секој може да го користи и менува кодот како што му одговара. Ова осигурува дека корисниците имаат целосна контрола врз нивната приватност и безбедност додека го користат овој софтвер.

Вреди да се напомене дека лозинката на администраторот е потребна за промена на Mac адресите со ChangeMac; сепак, ова барање сега е побезбедно ракувано од оперативниот систем наместо од самата програма како одговор на повратните информации од корисниците кои наведуваат дека инаку изгледало сомнително.

Како заклучок, ако барате сигурно мрежно софтверско решение кое ќе ја заштити вашата приватност и безбедност додека прелистувате онлајн, тогаш не гледајте подалеку од ChangeMac! Со неговиот лесен за користење интерфејс и моќните карактеристики како што се случајните опции за генерирање на MAC достапни при инсталацијата, заедно со компатибилноста на повеќе верзии на MacOSX, вклучувајќи ги изданијата од серијата Leopard 10.x; никогаш немало полесен начин да останете безбедни на јавните мрежи без да ги жртвувате перформансите или удобноста!

Целосни спецификации
Издавач Gerard Briscoe
Страница на издавачи http://personal.lse.ac.uk/briscoe/
Датум на издавање 2010-08-12
Датум на додавање 2009-06-28
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 1.6
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 12727

Comments:

Најпопуларни