Virus Definitions for Norton AntiVirus 9.0/10.0/11.0 (PowerPC/Intel) for Mac

Virus Definitions for Norton AntiVirus 9.0/10.0/11.0 (PowerPC/Intel) for Mac 08/12/2009

Mac / NortonLifeLock / 353195 / Целосни спецификации
Опис

Ако сте корисник на Mac, знаете колку е важно да го чувате вашиот компјутер безбеден од вируси и малициозен софтвер. Таму доаѓа Norton AntiVirus - тоа е едно од најдоверливите имиња во безбедносниот софтвер и со добра причина. Но, дури и на најдобриот антивирусен софтвер му требаат редовни ажурирања за да останат ефективни, каде што се појавуваат дефинициите за вируси за Norton AntiVirus 9.0/10.0/11.0 (PowerPC/Intel) за Mac.

Ова преземање автоматски ќе ги ажурира дефинициите на вирусот на Norton AntiVirus за Mac и датотеките на моторот за да ги открие и поправи неодамна откриените Macintosh и PC вируси. Откако ќе го преземете и проширите на вашиот хард диск, едноставно кликнете двапати на Инсталаторот и соодветните датотеки ќе се инсталираат на вашиот компјутер.

Овие дефиниции се специјално дизајнирани за употреба со NAV 9.x/10.x/SAV 10.0/SAV 10.1 (PowerPC или Intel процесор); или NAV 11.x/SAV 10.2 (PowerPC) за Mac OS X.

Значи, што точно прават овие дефиниции за вируси? Накратко, тие му помагаат на Norton AntiVirus да идентификува нови закани кои можеби не биле откриени претходно со анализа на нивните модели на однесување или потписи на кодови.

Со редовно ажурирање на дефинициите за вируси, можете да се погрижите вашиот компјутер да остане заштитен дури и од најновите закани таму - без разлика дали се насочени конкретно компјутери или Mac.

Но, зошто да изберете Norton AntiVirus наместо други опции за безбедносен софтвер? За почеток, тој е поддржан од една од најголемите компании за сајбер-безбедност во светот - Symantec Corporation - што значи дека можете да верувате дека нивниот тим од експерти постојано работи на подобрување на ефикасноста на нивните производи против новите закани.

Покрај неговите моќни способности за откривање вируси, Norton AntiVirus вклучува и функции како заштита против фишинг (што помага да се спречи кражба на идентитет), заштитен ѕид (кој ги блокира обидите за неовластен пристап) и автоматски ажурирања (за да не мора да се грижите за рачно преземање нови верзии).

И ако нешто пролизга и покрај сите овие заштити? Не грижете се - Нортон нуди бесплатна поддршка преку телефон или разговор за да можете да добиете помош за брзо решавање на какви било проблеми.

Генерално, ако барате доверлив антивирусен софтвер кој ќе го чува вашиот Mac безбеден од сите видови онлајн закани, Virus Definitions за Norton AntiVirus е суштинско преземање што треба да биде дел од алатките на секој корисник!

Целосни спецификации
Издавач NortonLifeLock
Страница на издавачи https://www.nortonlifelock.com/
Датум на издавање 2009-08-13
Датум на додавање 2009-08-13
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Антивирусен софтвер
Верзија 08/12/2009
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.0
Барања Applicable version of Norton AntiVirus (see description)
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 353195

Comments:

Најпопуларни