MacSpeech Dictate Medical for Mac

MacSpeech Dictate Medical for Mac 1.5

Mac / Nuance Communications / 4188 / Целосни спецификации
Опис

MacSpeech Dictate Medical за Mac е револуционерен софтвер кој ви овозможува да заборавите на пишувањето и да се фокусирате на она што имате да го кажете. Со својата неверојатна прецизност и способности, MacSpeech Dictate Medical го прави забавен, продуктивен и интуитивен за користење како и самиот Mac. Овој деловен софтвер обезбедува неверојатна стапка на точност до 99%, што е речиси совршенство. Се разбира, можете да продолжите да ја зголемувате точноста додека користите MacSpeech Dictate Medical.

Една од најзначајните предности на користењето на овој софтвер е тоа што НИКОГАШ не пишува погрешно ниту еден збор - печатните грешки се минато. Наместо да го користите глувчето за да изберете команди од менито или тастатурата за да пишувате кратенки, само изговорете команда. MacSpeech Dictate Medical го извршува за вас. Уште повеќе, овој софтвер ги разбира клучните команди.

Со командите „Притиснете го копчето“ и „Притиснете го комбинацијата на копчиња“, можете да внесете одредени копчиња, па дури и модификатори на тастатурата, како што се Command, Option, Shift и Control. Тоа ве прави попродуктивни, а MacSpeech Dictate Medical поинтуитивен.

MacSpeech Dictate Medical работи беспрекорно со апликации како MacPractice MD, MacPractice DDS/DDS Enterprise/MacPractice 20/20 (сите верзии), Adobe Photoshop CS3-CS5 Extended (само 32-битни), QuarkXPress 8-9 (само 32-битни), Adobe InDesign CS4-CS5 (само 32-битни), Microsoft Word 2008-2011 за Macintosh (САД), апликацијата TextEdit на Apple вклучена со секоја копија на OS X Leopard или понови верзии.

Освен тоа, овој софтвер одлично функционира и со апликациите на Apple како што се iChat AV v3.x или понови верзии; Пошта v2.x или понови верзии; iPhoto v6.x или понови верзии; Keynote v4.x или понови верзии; Страници v2.x или понови верзии; Numbers v1.x или понова верзија меѓу другите.

Плус, тој е оптимизиран за перформанси со две апликации-темелници за Mac: Microsoft Word и TextEdit на Apple. И поголема брзина во овие критични апликации значи поприродно искуство што ја зголемува продуктивноста за корисниците.

Потребни се само неколку минути тренинг пред да го користите овој комплет алатки со врвни способности од почеток до крај без никаква мака! Исклучителните способности за препознавање осигуруваат дека сите медицински термини се разбрани правилно со тоа што ќе ги диктирате во микрофонот на вашиот компјутер додека работите на други задачи истовремено!

MacSpeech Dictate Medical целосно разбира над 54 медицински дисциплини, вклучително и Општа медицина Кардиологија ОБ/ГИН Стоматологија Онкологија Урологија Психијатрија Педијатрија Педијатриска стоматологија Интерна медицина меѓу многу други! Може да се пофали со силни способности за обука на фрази што му овозможуваат да учи врз основа на гласовно внесување што значи уште поголема прецизност што се интегрира во вашето искуство со Macintosh!

Во заклучок:

Ако барате точен сет алатки за препознавање говор дизајниран специјално за медицински професионалци кои сакаат максимална продуктивност без да го жртвуваат квалитетот, тогаш не гледајте подалеку од „MacSpeech Dictate Medical“! Со неговите исклучителни способности за препознавање, комбинирани со минимални барања за обука, погрижете се сите медицински термини да се разберат правилно со тоа што ќе ги диктирате во микрофонот на вашиот компјутер додека работите на други задачи истовремено!

Целосни спецификации
Издавач Nuance Communications
Страница на издавачи http://www.nuance.com/
Датум на издавање 2009-07-18
Датум на додавање 2009-09-17
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за препознавање глас
Верзија 1.5
Барања за ОС Mac OS X 10.5 Intel/10.6
Барања MacSpeech-certified noise-cancelling microphone (included with new purchase).
Цена $249
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 4188

Comments:

Најпопуларни