Creative Flash Scroller for Mac

Creative Flash Scroller for Mac 1.0.2

Опис

Креативен флеш скролер за Mac: врвна алатка за содржина на блиц што може да се скролува

Ако сте програмер или дизајнер кој работи со Flash содржини, знаете колку е важно да имате сигурна и разновидна алатка за создавање содржина што може да се прелистува. Тоа е местото каде што доаѓа Creative Flash Scroller. Овој моќен софтвер ви овозможува лесно да креирате текст, слики, анимации и филмови што може да се лизгаат со само неколку кликања.

Со Creative Flash Scroller, не ви треба напредно знаење за ActionScript за да започнете. Софтверот е составен од три компоненти: Creative Classic Scroller (класичен лизгач со соседни ленти за лизгање), Creative Scroll Area (област за лизгање без ленти за лизгање) и Creative Scrollbar (за кога сакате да ја поставите лентата за лизгање во приспособена позиција) . Ова значи дека без разлика каков ефект на лизгање сакате да постигнете, постои опција која ќе одговара на вашите потреби.

Една од најистакнатите карактеристики на Creative Flash Scroller е неговата поддршка за повеќе видови на однесување при лизгање. Можете да изберете од лизгање на допир, лизгање со гест на глувчето, лизгање на лентата за лизгање, па дури и однесување на тркалото на глувчето. Ова ви дава целосна контрола врз тоа како корисниците комуницираат со вашата содржина.

Покрај овие основни карактеристики, Creative Flash Scroller нуди и низа опции за приспособување што ви овозможуваат фино да ги прилагодите вашите ефекти за лизгање точно како што сакате. Можете да додавате ефекти на непречено лизгање или замаглување на движење за дополнителен визуелен интерес и да ја прилагодите брзината со која содржината се лизга користејќи прилагодени големини на чекори.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да работи беспрекорно и со статичен и со динамичен текст. Без разлика дали работите на едноставна веб-локација или развивате сложени интерактивни апликации, Creative Flash Scroller има сè што ви треба за да создадете неверојатно убави и функционални ефекти за лизгање.

Други значајни карактеристики вклучуваат лесно дерење и опции за стилизирање кои им овозможуваат на дизајнерите да го приспособат изгледот и чувството на нивните лизгачи без да им треба никакво искуство со кодирање; целосна контрола на Action Script 2.0; контекстуална помош; хоризонтална и вертикална поддршка за лизгање; Функционалност за автоматска маска и маска за транспарентност; автоматско прилагодување врз основа на големината на видео клипот; овозможи/оневозможи опции за лизгање - сите се достапни преку интуитивен кориснички интерфејс дизајниран специјално за лесно користење.

Севкупно, Creative Flash Scroller е суштинска алатка за секој кој сака целосна контрола врз изгледот на нивните веб-проекти базирани на блиц, притоа одржувајќи ја леснотијата на користење во текот на процесот на развој. Со својот широк опсег на функции дизајнирани специјално за создавање висококвалитетни ефекти за лизгање брзо и лесно, овој софтвер го овозможува тоа дури и ако некој има мало-никакво програмско искуство!

Целосни спецификации
Издавач Extend Studio
Страница на издавачи http://www.extendstudio.com
Датум на издавање 2009-10-26
Датум на додавање 2009-10-26
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 1.0.2
Барања за ОС Mac OS X 10.3.9/10.4 Intel/10.4 PPC/10.5 Intel/10.5 PPC/10.6 Intel
Барања Adobe Flash 8, Adobe Flash CS3. Adobe Flash CS4, Action Script 2.0
Цена $24.99
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 570

Comments:

Најпопуларни