RemoteSight for Mac

RemoteSight for Mac 1.0.1

Опис

RemoteSight за Mac е моќна видео софтверска апликација која им овозможува на корисниците да пренесуваат видео и аудио преку мрежа. Овој софтвер снима видео од кој било прикачен уред за влез на видео, како што е вградената камера iSight вклучена во многу компјутери Macintosh, и го пренесува на друг компјутер преку мрежа или на интернет. Примарната употреба на RemoteSight е како дел од системот за видео надзор базиран на Mac, испраќајќи доводи во живо преку мрежа до централен компјутер за снимање.

RemoteSight беспрекорно се интегрира со SecuritySpy, врвниот софтвер за видео надзор со повеќе камери на платформата Macintosh. Оваа интеграција им обезбедува на корисниците висококвалитетни доводи во живо од кој било компјутер прикачен на нивната мрежа. Со RemoteSight и SecuritySpy кои работат заедно, корисниците можат лесно да го следат нивниот дом или канцеларија од каде било во светот.

Покрај неговата употреба како дел од систем за надзор, RemoteSight може да се користи и како самостојна апликација за далечинско следење на се што се случува на или околу одреден компјутер. Ефикасно ја претвора камерата на компјутерот во мрежна камера што може да се гледа со кој било веб-прелистувач како што се Safari или FireFox.

Една од клучните карактеристики на RemoteSight е неговата способност да проследува и аудио и видео преку неговиот вграден веб-сервер. Оваа функција им олеснува на корисниците пристап до доводи во живо од каде било во светот користејќи го само нивниот веб-прелистувач.

RemoteSight ги поддржува повеќето камери компатибилни со Macintosh и аудио уреди за влез, што им олеснува на корисниците веднаш да започнат со овој моќен софтвер. Вклучува и функционалност за снимање на екранот што им овозможува на корисниците да снимаат слики од екранот од она што го гледаат на нивниот далечински уред.

Друга одлична карактеристика на RemoteSight е тоа што работи во позадина со мала употреба на процесорот. Ова значи дека дури и кога се извршуваат повеќе апликации одеднаш, RemoteSight нема да ги забави перформансите на вашиот систем.

Софтверот поддржува и JPEG и MPEG-4 формати за стриминг што ви дава флексибилност при изборот на кој начин сакате вашите видеа да се пренесуваат преку вашата мрежа или интернет конекција.

Конечно, уште една одлична карактеристика што вреди да се спомене се способностите за далечинско управување преку неговиот веб-интерфејс кој ви овозможува да управувате со поставките од далечина без да имате физички пристап до вашата машина што работи Remotesite

Генерално, ако барате лесно за користење, но моќно решение за пренос на аудио и видео доводи во живо преку вашата локална мрежа (LAN) или мрежи со широка област (WAN), тогаш не гледајте подалеку од RemoteSite!

Целосни спецификации
Издавач Ben Bird
Страница на издавачи http://www.bensoftware.com/
Датум на издавање 2010-08-11
Датум на додавање 2009-11-20
Категорија Видео софтвер
Под категорија Објавување и споделување видео
Верзија 1.0.1
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5.6 Intel, Mac OS X 10.4 Server, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel, Macintosh, Mac OS X 10.4, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5 Server, Mac OS X 10.4 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 994

Comments:

Најпопуларни