Etchasoft Reports for Mac

Etchasoft Reports for Mac 1

Опис

Etchasoft Извештаи за Mac: Крајната алатка за известување за програмери

Како развивач, знаете дека известувањето е суштински дел од секоја софтверска апликација. Без разлика дали градите алатка за деловна интелигенција или едноставна апликација за визуелизација на податоци, вашите корисници ќе очекуваат да ги видат нивните податоци претставени на организиран и значаен начин. Тука влегува Etchasoft Reports.

Etchasoft Reports е моќна алатка за известување која им овозможува на развивачите на Mac да градат извештаи директно во околината за развој на Interface Builder/Xcode. Со својата библиотека со објекти за дизајнирање извештаи и интерфејс за влечење и пушти, креирањето извештаи со професионален изглед никогаш не било полесно.

Но, што го издвојува Etchasoft Reports од другите алатки за известување на пазарот? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

Извештај за дизајн објекти

Etchasoft Reports доаѓа со сеопфатна библиотека на објекти за дизајн на извештаи кои лесно може да се влечат и спуштаат на платното за вашиот извештај. Тие вклучуваат заглавие на извештај, подножје на извештај, заглавие на страница, подножје на страница, заглавија на групи, подножја на групи, под-извештаи и нумерички резимеа и на нивоата на подножјето на групата и на извештајот.

Автоматски раст на текстот

Еден заеднички проблем со многу алатки за известување е тоа што текстуалните полиња често се ограничени во големина. Ова може да биде фрустрирачко кога имате големи количини текст за прикажување. Меѓутоа, со функцијата за автоматско растење на текст на Etchasoft Reports, вашите полиња за текст автоматски ќе се прошират за да примат онолку текст колку што е потребно.

Поддршка за слика

Покрај поддршката за стандардни типови на податоци како броеви и низи, Etchasoft Reports поддржува и слики. Ова значи дека можете лесно да вклучите логоа или други графики во вашите извештаи без да треба да прибегнувате кон заобиколување или хакери.

Лесна интеграција со Interface Builder/Xcode

Бидејќи Etchasoft Reports е приклучок за градење интерфејс 3.x, тој беспрекорно се интегрира со околината за развој на Xcode. Ова значи дека не треба да се префрлате напред-назад помеѓу различни апликации при дизајнирање на вашите извештаи - сè може да се направи во самиот Xcode.

30-дневен пробен режим

Ако сè уште не сте сигурни дали Etchasoft Reports е вистински за вас - нема проблем! Производот доаѓа со 30-дневен пробен режим кој ви овозможува да ги тестирате сите негови карактеристики пред да се обврзете да го купите. Имајте предвид дека во текот на овој пробен период ќе има порака прикажана на сите извештаи што укажува дека се произведени со користење на софтверот во пробен режим.

Заклучок:

Overall,EtchasoftReportsforMacisapowerfulreportingtoolthatcanhelpMacdeveloperscreateprofessional-lookingreportsquicklyandeasily.Withitsdrag-and-dropinterfaceandcomprehensivelibraryofreportdesignobjects,you'llbeabletocreatebeautifulreportsinnotime.Andwithfeatureslikeautomatictextgrowthandimagesupport,you'llhaveallthetoolsyouneedtopresentyourdatainthebestpossibleway.So why wait? Обидете се со EtchasoftReportsfortodayandseefory yourself како може да го подобрите вашиот тек на известување!

Целосни спецификации
Издавач Etchasoft
Страница на издавачи http://www.etchasoft.com
Датум на издавање 2009-12-07
Датум на додавање 2009-12-07
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 1
Барања за ОС Mac OS X 10.5 Intel/.6 Intel, Mac OS X 10.6/Intel
Барања Requires Xcode/Interface Builder Version 3.2. Mac OS X 10.6 required for developers, both for report design and compiles. End users running the reports only require Mac OS X 10.5 or higher.
Цена $349
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 160

Comments:

Најпопуларни