Apple SuperDrive for Mac

Apple SuperDrive for Mac 3.0

Опис

Ако сте корисник на Mac, знаете колку е важно системот да работи непречено. Еден од најфрустрирачките проблеми што може да се појави е бучавата што ја создава вашиот оптички диск за време на стартувањето и будењето од спиење. За среќа, Apple објави ажурирање што ќе го елиминира овој проблем еднаш засекогаш: Apple SuperDrive за Mac.

Ова ажурирање на драјверот работи со неколку ажурирања на EFI, вклучително и iMac EFI ажурирање на фирмверот 1.4, Mac mini EFI ажурирање на фирмверот 1.2, ажурирање на фирмверот MacBook EFI 1.4 и ажурирање на фирмверот за MacBook Pro EFI 1.8. Со инсталирање на ова ажурирање на вашиот систем, ќе можете да уживате во потивок процес на стартување и да избегнете досадни звуци што можеби ве мачеле претходно.

Но, што всушност е драјв за оптички диск? И зошто прави бучава при стартување? Ајде внимателно да ги разгледаме овие прашања за подобро да разбереме како Apple SuperDrive за Mac може да помогне да се подобрат перформансите на вашиот систем.

Оптички диск (ODD) е уред кој чита податоци од ЦД-а или ДВД-а користејќи ласерска технологија. Најчесто се наоѓа во десктоп компјутерите и лаптопите како начин за пристап до дисковите за инсталација на софтвер или за репродукција на филмови или музички ЦД-а/ДВД-а.

За време на стартувањето или будењето од спиење, ODD може накратко да се врти како дел од неговата нормална работа - но понекогаш ова вртење може да создаде звучен шум кој може да биде доста гласен и да го одвлекува вниманието. Овој шум не е штетен за вашиот компјутер на кој било начин - но секако може да биде досаден!

Таму доаѓа Apple SuperDrive за Mac: со ажурирање на вашиот систем со овој софтвер за двигатели, ќе можете да ги елиминирате сите несакани звуци предизвикани од вашиот ODD за време на стартувањето или будењето од спиење.

Но, што друго нуди ова ажурирање на драјверот? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

- Подобрени перформанси: покрај елиминирањето на несаканиот шум за време на стартување/будење од спиење, Apple SuperDrive за Mac нуди и подобрени вкупни перформанси при користење на вашиот ODD.

- Компатибилност: Како што споменавме претходно, ова ажурирање на драјверот работи со неколку различни ажурирања на EFI - така што без разлика кој тип на Mac компјутер имате (iMac/Mac mini/MacBook/MacBook Pro), треба да можете да го инсталирате без проблем.

- Лесна инсталација: Инсталирањето на Apple SuperDrive за Mac е брзо и лесно - едноставно преземете го од веб-локацијата на Apple (или преку софтверско ажурирање на вашиот компјутер), а потоа следете ги упатствата на екранот.

- Бесплатно преземање: Најдобро од сè? Apple SuperDrive за Mac е потполно бесплатен! Нема скриени такси или давачки поврзани со преземањето/инсталирањето на ова ажурирање на драјверот.

Значи, ако ви е здодевно да слушате несакани звуци кои доаѓаат од вашиот ODD за време на стартувањето/будењето од спиење на вашиот Mac компјутер - или ако сакате само подобри вкупни перформанси кога користите ЦД/ДВД-а - размислете да го преземете/инсталирате Apple SuperDrive за Mac денес!

Целосни спецификации
Издавач Apple
Страница на издавачи http://www.apple.com/
Датум на издавање 2009-12-08
Датум на додавање 2009-12-08
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на матични плочи
Верзија 3.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 6
Вкупно преземања 5027

Comments:

Најпопуларни