FileStorm for Mac

FileStorm for Mac 2.0.2

Mac / MindVision Software / 7074 / Целосни спецификации
Опис

FileStorm за Mac: Крајната алатка за создавање приспособени датотеки со слики на дискот

Ако сте развивач на софтвер, знаете колку е важно да ги испорачате вашите производи на начин што е лесен и удобен за вашите корисници. Еден од најпопуларните начини да го направите ова е со креирање датотеки со слики на дискот (датотеки .dmg) кои може да се преземат од Интернет и да се инсталираат на компјутерот на корисникот. Но, создавањето на овие слики од дискот може да биде долготраен и комплициран процес, особено ако не сте запознаени со достапните алатки.

Тоа е местото каде што доаѓа FileStorm. FileStorm и FileStorm Pro се моќни алатки за развивачи кои ги користат најновите достигнувања во OS X за да понудат богат кориснички интерфејс WYSIWYG за креирање приспособени датотеки со слики на дискот. Со FileStorm, можете лесно да креирате слики од диск со професионален изглед што ќе ги импресионираат вашите корисници и ќе им го олеснат инсталирањето на софтверот.

Една од клучните карактеристики на FileStorm е неговиот целосно визуелен интерфејс, кој ви овозможува да видите како точно ќе изгледа сликата на вашиот диск во реално време додека ја прилагодувате. Можете да изберете од различни позадини, опции за поставување икони и други функции за приспособување за да создадете слика што совршено се совпаѓа со вашиот бренд или производ.

Покрај неговите можности за визуелно прилагодување, FileStorm нуди и вградени можности за снимање ЦД кои им овозможуваат на програмерите беспрекорно да креираат ЦД-РОМ од нивните слики од дискот. Ова го олеснува дистрибуирањето на физичките копии од вашиот софтвер, како и на дигиталните преземања.

Но, можеби една од најдобрите работи за FileStorm е колку е лесно да се користи. Дури и ако не сте искусен програмер или дизајнер, ќе откриете дека интуитивниот интерфејс на FileStorm го олеснува создавањето слики на дискот со професионален изглед брзо и лесно.

Без разлика дали развивате комерцијален софтвер или проекти со отворен код, без разлика дали ви треба основна функционалност или напредни опции за прилагодување, нема подобра алатка од FileStorm за Mac кога станува збор за создавање приспособени датотеки со слики на дискот.

Клучни карактеристики:

- Богат кориснички интерфејс WYSIWYG

- Приспособливи позадини

- Опции за поставување на икони

- Вградени можности за снимање ЦД

- Преглед во реално време

- Лесен за користење интерфејс

Системски барања:

Filestorm бара macOS 10.12 (Sierra) или понова верзија.

Заклучок:

Како заклучок, ако сакате лесна за употреба, но моќна алатка за создавање приспособени датотеки со слики на дискот на Mac OS X, тогаш не гледајте подалеку од Filestorm! Со својот богат кориснички интерфејс WYSIWYG и вградените способности за снимање ЦД, заедно со приспособливи позадини и опции за поставување икони - оваа апликација има сè што им е потребно на програмерите кои сакаат нивните производи да бидат испорачани преку преземања на интернет без никаква мака!

Целосни спецификации
Издавач MindVision Software
Страница на издавачи http://www.mindvision.com/
Датум на издавање 2010-01-26
Датум на додавање 2010-01-26
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 2.0.2
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 7074

Comments:

Најпопуларни