iDNS for Mac

iDNS for Mac 1.3

Опис

iDNS за Mac е моќен мрежен софтвер кој го поедноставува процесот на поставување на сопствен DNS сервер. Со iDNS, можете лесно да го конфигурирате вашиот DNS-сервер користејќи го де факто стандардниот DNS-сервер, BIND, кој е претходно инсталиран на секој Mac. Оваа алатка не е вклучена во стандардните инсталации на Mac OS X, туку е достапна само со скапиот оперативен систем Server од Apple.

Меѓутоа, со iDNS, не треба да го купувате скапиот оперативен систем Server на Apple само за да поставите DNS-сервер. Убавината на iDNS лежи во неговата едноставност и леснотија на користење. Ако некогаш сте користеле Mac OS X Server претходно, тогаш веќе знаете како да користите iDNS.

Една од најдобрите работи за iDNS е тоа што го користи истиот интерфејс како и администраторот на серверот за конфигурирање на DNS зони. Ова им олеснува на корисниците кои се запознаени со серверот Mac OS X да најдат помош за поставување на сопствени DNS сервери.

Со iDNS, можете лесно да креирате и управувате со вашите сопствени имиња на домени и IP адреси без никакво техничко знаење или искуство. Можете исто така да ги приспособите вашите поставки според вашите потреби и преференции.

iDNS нуди широк спектар на функции што го прават идеален избор и за почетници и за напредни корисници. Некои од овие карактеристики вклучуваат:

1) Лесна конфигурација: Со својот кориснички интерфејс, конфигурирањето на вашиот сопствен DNS сервер никогаш не било полесно.

2) Компатибилност: iDNS работи беспрекорно со сите верзии на Mac OS X вклучувајќи ги Yosemite (10.10), El Capitan (10.11), Sierra (10.12), High Sierra (10.13), Mojave (10.14), Catalina (10.15) и Big Sur ( 11).

3) Безбедност: со вградените безбедносни карактеристики, како што се списоците за контрола на пристап и трансферите на зони преку протоколи за шифрирање SSL/TLS, можете да бидете сигурни дека вашите податоци се безбедни од неовластен пристап или манипулација.

4) Приспособување: Можете да приспособите различни поставки како што се вредностите на TTL, типовите на записи како записите A или MX записите итн., според вашите специфични барања.

5) Поддршка: Програмерите зад iDNS нудат одлична корисничка поддршка преку е-пошта или телефон доколку е потребно, така што корисниците добиваат брза помош секогаш кога ќе се соочат со какви било проблеми додека го користат овој софтвер.

Како заклучок, iDNS за Mac е одлична софтверска алатка за мрежно поврзување која го поедноставува процесот на поставување личен DNS сервер на која било верзија на macOS без да бара скапи купувања на хардвер или софтвер од Apple. Пријателскиот интерфејс за корисникот, заедно со робусните безбедносни карактеристики го прави тоа идеален избор и за почетници и за напредни корисници кои сакаат целосна контрола врз нивните имиња на домени и IP адреси.

Целосни спецификации
Издавач MacServe
Страница на издавачи http://macserve.org.uk/
Датум на издавање 2010-03-22
Датум на додавање 2010-03-22
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 1.3
Барања за ОС Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.5.6 Intel, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 691

Comments:

Најпопуларни