Avid Xpress Pro for Mac

Avid Xpress Pro for Mac 5.8.4

Mac / Avid Technology / 41252 / Целосни спецификации
Опис

Avid Xpress Pro за Mac е моќен софтвер за уредување видео што нуди алатки од професионална класа за видео, аудио, филм, ефекти и кодирање. Овој софтвер е дизајниран да ги задоволи потребите и на корисниците на Mac и на PC во една кутија. Со Avid Xpress Pro, можете лесно да креирате неверојатни видеа.

Една од клучните карактеристики на Avid Xpress Pro е неговата поддршка за мајчин HDV и DVCPRO HD формати. Ова значи дека можете да стекнувате, уредувате и емитувате видеа со висока дефиниција без губење на квалитетот. Софтверот, исто така, поддржува ефекти во реално време и 2:3 паѓачко вметнување преку FireWire.

Друга уникатна карактеристика на Avid Xpress Pro е неговата поддршка за Avid DNxHD кодирање. Ова ви овозможува да креирате ефекти, транзиции и наслови со бескомпромисен квалитет на сликата. Со оваа функција, можете да бидете сигурни дека вашите видеа ќе изгледаат одлично на кој било уред.

Avid Xpress Pro доаѓа и со сопствен софтвер за создавање музика што ви овозможува да додавате оригинални музички записи на вашите видеа. Оваа функција го олеснува создавањето саундтрак со професионален квалитет без да мора да ангажирате композитор или да купувате скапа музика без авторски права.

Една од најимпресивните карактеристики на Avid Xpress Pro е технологијата Open Timeline. Ова им овозможува на корисниците да ги мешаат форматите HDV, DVCPRO HD и Avid DNxHD со SD и DV медиуми во иста временска линија во реално време. Ова го елиминира процесот на инкорпорирање на медиуми од повеќе извори во еден проект кој одзема многу време.

Севкупно, Avid Xpress Pro за Mac е одличен избор за секој кој бара моќен софтвер за уредување видео кој нуди алатки од професионално ниво по прифатлива цена. Без разлика дали создавате содржина за YouTube или работите на проект за филмска продукција на холивудски блокбастер – овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата како што треба.

Клучни карактеристики:

- Мајчин поддршка за HDV и DVCPRO HD формати

- Ефекти во реално време

- 2:3 паѓачко вметнување преку FireWire

- Софтвер за креирање музика прилагодено

- Отворена технологија на времеплов

Системски барања:

За да го стартувате Avid Xpress Pro на вашиот компјутерски систем Mac, мора да ги исполнувате овие минимални барања:

- Процесор базиран на Интел (се препорачува двојадрен)

- Верзија на ОС: macOS High Sierra (10.13) или понова верзија

- RAM: минимум 4 GB (препорачливо е 8 GB)

- Простор на хард дискот: потребен е минимум 20 GB слободен простор на дискот

Заклучок:

Како заклучок, Avid Xpress Pro нуди импресивен опсег на функции дизајнирани специјално со професионалци кои се радуваат кон создавање висококвалитетна видео содржина. Способноста за беспрекорна работа на различни платформи го прави идеален не само како самостоен пакет за уредување, туку и како дел од поголемите работни процеси по постпродукција. Покрај неговите напредни способности, корисничкиот интерфејс гарантира дека дури и почетниците можат брзо да се ажурираат до брзината додека поискусните уредници ќе ценат колку контрола имаат врз нивните проекти. Значи, ако барате инвестирајте во некоја сериозна алатка за уредување видео, тогаш не гледајте подалеку од страствениот xPress pro!

Целосни спецификации
Издавач Avid Technology
Страница на издавачи http://www.avid.com
Датум на издавање 2010-04-11
Датум на додавање 2010-04-11
Категорија Видео софтвер
Под категорија Објавување и споделување видео
Верзија 5.8.4
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel
Барања Mac OS X 10.4.11 - 10.5
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 41252

Comments:

Најпопуларни