Vogue Quattro for Mac

Vogue Quattro for Mac 1.0

Mac / Victor Cerullo / 794 / Целосни спецификации
Опис

Vogue Quattro за Mac е моќен софтвер за забава кој нуди четиригласен полифоничен PCM синтисајзер со три осцилатори по глас, секој опремен со субосцилатор со квадратни бранови (1 или 2 октави пониски). Овој софтвер, исто така, располага со вистински монофоничен режим кој репродуцира три гласови едногласно, вкупно девет осцилатори. Со 88 необработени бранови форми, вклучувајќи бел шум и единечен LFO со шест бранови форми, Vogue Quattro за Mac е совршена алатка за создавање уникатни и сложени звуци.

Една од истакнатите карактеристики на Vogue Quattro за Mac е неговата матрица за модулација со лесен пристап. Ова им овозможува на корисниците брзо и лесно да модулираат различни параметри како што се висина, прекин на филтерот и резонанца. Функцијата „pitch-bend“ во однос на скалата е уште еден белег на овој софтвер. Самостојно се прилагодува на скалите за подесување со микротонална прецизност, што го прави идеален за музичари кои сакаат да истражуваат нови тоналитети.

Покрај неговите импресивни способности за дизајн на звук, Vogue Quattro за Mac доаѓа со 64 фабрички претходно поставени програми кои го прикажуваат целиот опсег на она што овој софтвер може да го направи. Корисниците исто така можат да примаат пораки за стандардно подесување на MIDI SysEx и да користат датотеки за подесување Max Magic Microtuner mtx за дополнително да го приспособат својот звук.

За оние кои сакаат уште повеќе да ја прошират својата тонска палета, Vogue Quattro за Mac вклучува архива од над 3.000 датотеки за подесување. Ова го олеснува експериментирањето со различни размери и темпераменти без да мора да ги создавате од нула.

Севкупно, Vogue Quattro за Mac е одличен избор за секој што сака да создаде уникатни звуци во интуитивно и прифатливо опкружување. Без разлика дали сте искусен музичар или штотуку го започнувате вашето музичко патување, овој софтвер има што да им понуди на сите.

Целосни спецификации
Издавач Victor Cerullo
Страница на издавачи http://groups.yahoo.com/group/16tone
Датум на издавање 2010-04-15
Датум на додавање 2010-04-15
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 1.0
Барања за ОС Mac OS X 10.5 Intel/10.5.6 Intel/10.6 Intel
Барања Intel processor, 2 GHz min., MIDI keyboard
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 794

Comments:

Најпопуларни