GlassFish for Mac

GlassFish for Mac 2.1.1

Опис

GlassFish за Mac е моќен и разновиден сервер за апликации кој е дизајниран да им помогне на програмерите лесно да градат и распоредуваат Java EE апликации. Овој бесплатен софтвер со отворен код ги имплементира најновите функции во платформата Java EE 5, што го прави суштинска алатка за секој развивач кој сака да создаде робусни и скалабилни веб-апликации.

Со GlassFish, програмерите можат да ги искористат предностите на најновите верзии на технологии како Enterprise JavaBeans (EJB) 3.0, JavaServer Faces (JSF) 1.2, Servlet 2.5, JavaServer Pages (JSP) 2.1, Java API за веб-услуги (JAX-WS) 2.0 , Java Architecture for XML Binding (JAXB) 2.0, Java Persistence 1.0, Common Annotations 1.0, Streaming API за XML (StAX) 1.0 и многу други нови технологии.

Една од клучните придобивки од користењето на GlassFish е неговата способност да ги поедностави развојните задачи со обезбедување на сеопфатен сет на алатки кои го рационализираат целиот процес на развој од почеток до крај.

На пример:

- Контролниот панел на серверот GlassFish обезбедува интуитивен интерфејс кој им овозможува на програмерите лесно да управуваат со нивните сервери.

- Интеграцијата на NetBeans IDE им овозможува на програмерите да креираат и распоредуваат апликации директно од нивниот IDE.

- Приклучокот Eclipse обезбедува беспрекорна интеграција со развојни средини базирани на Eclipse.

- Приклучокот Maven го поедноставува управувањето со проекти преку автоматизирање на процесите на градење.

Покрај овие карактеристики, GlassFish нуди и низа напредни способности што го прават идеален за градење апликации од ниво на претпријатија:

Приспособливост: Со поддршка за групирање и балансирање на оптоварување надвор од кутијата, Glassfish лесно може да се зголемува или намалува во зависност од вашите потреби.

Безбедност: Glassfish е опремен со вградени безбедносни карактеристики како што се шифрирање SSL/TLS, механизми за автентикација како LDAP или JAAS кои обезбедуваат вашата апликација да остане безбедна во секое време

Перформанси: Со својата архитектура со високи перформанси, Glassfish обезбедува брзи времиња на одговор дури и при тешки товари

Доверливост: Изграден врз докажани компоненти со отворен код како Apache Tomcat, Glassfish е опширно тестиран во производствени средини што обезбедува максимално време на работа

Генерално, GlassFish е одличен избор за секој развивач кој сака да изгради робусни веб-апликации брзо и ефикасно. Неговиот богат сет на функции во комбинација со неговата леснотија на користење го прави еден од најпопуларните апликациски сервери достапни денес. Без разлика дали градите проекти од мали размери или системи од големи претпријатија, Glassfish има сè што ви треба за да започнете веднаш!

Целосни спецификации
Издавач GlassFish
Страница на издавачи https://glassfish.dev.java.net/
Датум на издавање 2010-04-24
Датум на додавање 2010-04-24
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 2.1.1
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.4 Intel
Барања Mac OS X 10.4 - 10.6Java 1.5 or higher
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 935

Comments:

Најпопуларни