Adobe Dreamweaver trial for Mac

Adobe Dreamweaver trial for Mac CS5

Mac / Adobe Systems / 29829 / Целосни спецификации
Опис

Adobe Dreamweaver е моќна софтверска алатка која ги овластува дизајнерите и програмерите со сигурност да градат веб-страници засновани на стандарди. Со својот интуитивен интерфејс, Dreamweaver CS5 го олеснува дизајнирањето визуелно или директно во код, развивање страници со системи за управување со содржина и прецизно тестирање на компатибилноста на прелистувачот благодарение на интеграцијата со Adobe BrowserLab, нова онлајн услуга Adobe CS Live.

Без разлика дали сте искусен веб-развивач или штотуку почнувате, Dreamweaver има сè што ви треба за брзо и лесно да креирате веб-страници со професионален квалитет. Со својот робустен сет на функции и алатки, можете да креирате динамични веб-страници кои се оптимизирани за пребарувачите и дизајнирани да ја ангажираат вашата публика.

Една од клучните придобивки од користењето на Dreamweaver е неговата способност да работи беспрекорно со другите производи на Adobe. На пример, ако веќе користите Photoshop или Illustrator за вашата графичка работа, можете лесно да ги увезете тие датотеки во Dreamweaver и да ги користите во дизајнот на вашата веб-локација. Ова заштедува време и обезбедува конзистентност на сите ваши проекти.

Друга одлична карактеристика на Dreamweaver е неговата поддршка за системи за управување со содржина (CMS). Со CMS интеграцијата вградена директно во софтверот, можете лесно да управувате со содржината на вашата веб-локација без да се грижите за кодирање или технички детали. Ова им олеснува на нетехничките корисници редовно да ги ажурираат своите веб-локации.

Dreamweaver исто така вклучува моќни алатки за тестирање на компатибилноста на прелистувачот. Со интеграција со Adobe BrowserLab, можете да прегледате како ќе изгледа вашата веб-страница на различни прелистувачи пред да ја објавите во живо. Ова помага да се осигурате дека вашата страница изгледа одлично, без разлика кој уред или прелистувач го користат вашите посетители.

Покрај овие основни карактеристики, Dreamweaver вклучува и широк спектар на додатоци и екстензии кои ви овозможуваат дополнително да го приспособите софтверот. Без разлика дали ви треба дополнителна функционалност како поддршка за е-трговија или интеграција на социјалните медиуми, веројатно постои достапно проширување кое ќе ги задоволи вашите потреби.

Севкупно, ако барате моќна, но сепак прифатлива алатка за брзо и лесно градење веб-страници со професионален квалитет, тогаш Adobe Dreamweaver CS5 дефинитивно вреди да се провери. Неговиот робустен сет на функции во комбинација со беспрекорната интеграција со другите производи на Adobe го прави идеален избор и за искусни програмери и за почетници кои штотуку започнуваат со веб-развој.

Па зошто да не го пробате денес? Преземете ја бесплатната пробна верзија од нашата веб-страница сега!

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2010-04-30
Датум на додавање 2010-04-30
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за веб-страница
Верзија CS5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 29829

Comments:

Најпопуларни