Adobe Fireworks trial for Mac

Adobe Fireworks trial for Mac CS5

Mac / Adobe Systems / 11366 / Целосни спецификации
Опис

Adobe Fireworks CS5 е моќна софтверска алатка која им овозможува на програмерите да креираат експресивна, високо оптимизирана графика за веб или за кој било уред. Без разлика дали дизајнирате веб-локации, кориснички интерфејси или богати прототипови, Adobe Fireworks CS5 ги обезбедува алатките што ви се потребни за да создадете прекрасни визуелни слики што може да се уредуваат и во векторски и во битмап режими.

Со Adobe Fireworks CS5, можете лесно да произведувате графика која е оптимизирана за широк опсег на уреди - од паметни телефони до киосци до вградени дисплеи. Ова го прави идеална алатка за програмери кои треба да креираат графика што изгледа одлично на која било платформа.

Една од клучните карактеристики на Adobe Fireworks CS5 е неговата способност да работи и со векторски и со битмап слики. Ова значи дека можете лесно да се префрлате помеѓу овие два режими по потреба, што ви овозможува лесно да креирате сложени дизајни. Дополнително, Adobe Fireworks CS5 вклучува низа моќни алатки за работа со текст и форми, што го олеснува додавањето прилагодена типографија и други елементи на дизајнот.

Друга важна карактеристика на Adobe Fireworks CS5 е неговата поддршка за распореди базирани на CSS. Со оваа функција, програмерите можат лесно да креираат дизајни кои се оптимизирани за современи веб-стандарди – вклучувајќи HTML5 и CSS3 – без да мораат рачно да пишуваат сложен код.

Покрај неговите моќни дизајнерски способности, Adobe Fireworks CS5 вклучува и низа алатки за оптимизирање на вашата графика за веб. Тие вклучуваат функции како алатки за компресија и оптимизација на слики, кои помагаат да се осигура дека вашите слики брзо се вчитуваат дури и на бавните врски.

Генерално, ако барате моќна софтверска алатка која може да ви помогне да креирате неверојатна графика оптимизирана за веб или за која било платформа на уреди – од паметни телефони до киосци – тогаш Adobe Fireworks CS5 дефинитивно вреди да се провери!

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2010-04-30
Датум на додавање 2010-04-30
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за веб-страница
Верзија CS5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена $299.00
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 11366

Comments:

Најпопуларни