Phone Home for Mac

Phone Home for Mac 1.0

Mac / Digital Point Solutions / 499 / Целосни спецификации
Опис

Phone Home for Mac е моќен безбедносен софтвер кој може да ви помогне да го лоцирате вашиот украден компјутер, па дури и да снимате слики од крадецот со помош на вградената камера iSight. Може да се користи и за следење на неовластен пристап до вашиот компјутер, што го прави суштинска алатка за секој што е загрижен за нивната приватност и безбедност.

Со Phone Home, можете да бидете сигурни дека вашите вредни податоци и лични информации се безбедни од кражба или злоупотреба. Софтверот работи така што тивко работи во заднина, ја следи активноста на вашиот компјутер и испраќа предупредувања до вашата е-пошта или телефон доколку се открие некоја сомнителна активност.

Една од клучните карактеристики на Phone Home е неговата способност да ги следи украдените компјутери. Ако вашиот Mac некогаш се изгуби или украде, едноставно најавете се на вашата сметка на друг уред и активирајте ја функцијата за следење. Софтверот потоа ќе користи напредна GPS технологија за прецизно да ја одреди локацијата на вашиот уред, што ќе ви овозможи брзо и лесно да го вратите.

Покрај следењето локација, Phone Home има и вградена iSight камера која може да снима слики од оној кој ви го украл компјутерот. Оваа функција може да биде особено корисна за идентификување крадци или враќање на украден имот.

Но, Phone Home не е само за следење на украдени уреди - тој е и ефективна алатка за следење на неовластен пристап до вашиот компјутер. Со неговите напредни способности за надзор, можете да ги следите сите што се обидуваат да го користат вашиот Mac без дозвола.

Софтверот ви овозможува да поставите сопствени предупредувања врз основа на специфични предизвикувачи како што се неуспешни обиди за најавување или сомнителна активност на одредени апликации. Ќе добивате инстант известувања преку е-пошта или телефон секогаш кога ќе се активираат овие предизвикувачи, што ќе ви даде мир на умот знаејќи дека некој друг не пристапува до чувствителни информации на вашиот уред.

Phone Home е лесен за употреба и не бара техничка експертиза - едноставно инсталирајте го на кој било Mac уред и почнете да се заштитувате денес! Со своите моќни карактеристики и интуитивен интерфејс, овој безбедносен софтвер е задолжителен за секој кој ја цени својата приватност и сака мир на умот кога го користи својот компјутер.

Па зошто да чекаме? Преземете го Phone Home сега од нашата веб-страница денес!

Целосни спецификации
Издавач Digital Point Solutions
Страница на издавачи http://www.digitalpoint.com
Датум на издавање 2010-05-24
Датум на додавање 2010-05-24
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за следење
Верзија 1.0
Барања за ОС Mac OS X 10.4 Intel/PPC/Server, Mac OS X 10.5 Intel/PPC/Server/.6 Intel, Mac OS X 10.6/Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 499

Comments:

Најпопуларни