Sid Meier's Civilization III: Complete Update for Mac

Sid Meier's Civilization III: Complete Update for Mac 1.22

Опис

Sid Meier's Civilization III: Complete Update за Mac е игра која обезбедува универзален бинар и за апликациите Civilization 3 Complete и Play the World. Ова ажурирање поправа неколку проблеми што беа присутни во претходните верзии на играта, што ја прави постабилна и попријатна за играње.

Една од најзначајните поправки вклучени во ова ажурирање е поврзана со порака за грешка што играчите понекогаш ја добиваат при завршување на истражувањето. Пораката за грешка ќе наведе дека недостасуваат записи од Цивилопедија или друго чудно однесување, што може да биде фрустрирачко за играчите кои вложиле многу време во нивната игра. Со ова ажурирање, овие проблеми се решени, обезбедувајќи играчите да уживаат во непрекината игра.

Друг проблем што се решава со ова ажурирање е спорадичните падови кога се стопираа музичките знаци. Музичкото пелтечење сега треба значително да се намали, обезбедувајќи им поизвонредно искуство со игри за играчите.

Приспособените сценарија сега се правилно пронајдени ако се стават во „~/Documents/Civilization 3 Complete/Scenarios“ (прво се пребаруваат) или „Податоци/сценарија за игри на освојувања“ (пребарувани второ). Ова им олеснува на играчите да пристапат до омилените сценарија и да уживаат во нив без никаква мака.

Зачуваните датотеки сега се компресирани, што значи дека заземаат помалку простор на тврдиот диск на вашиот компјутер. Датотеките за автоматско зачувување никогаш не се компресирани, што е исто како и компјутерската верзија на Civilization III: Complete.

Кога играте на цел екран (за разлика од прозорец), сега можете привремено да ја напуштите играта со користење на Cmd-H (командата за сокривање на OSX) или Cmd-Tab. Со кликнување на иконата на играта на пристаништето (или повторно користење на Cmd-Tab) ќе се вратите на местото каде што бевте пред да заминете. Оваа функција им олеснува на играчите да извршуваат повеќе задачи додека ги играат своите омилени игри без да изгубат напредок или да мораат да започнат од почеток.

Поправки за компатибилност се направени и за неколку модови од трети страни, вклучувајќи го и режимот Rhye's of Civilization. Како несакан ефект, мрежните игри нема да работат со претходните верзии на Civilization III: Целосно ажурирање за Mac. Игрите со повеќе играчи помеѓу PowerPC Mac со Mac OS X 10.3.x и Intel Mac со Mac OS X 10.4.x исто така може да имаат потешкотии; затоа сите играчи треба да користат Mac OS X 10.4 или понова верзија за да се избегнат овие проблеми целосно.

Севкупно, Sid Meier's Civilization III: Complete Update за Mac обезбедува подобрено искуство за играње со неговите различни поправени грешки и ажурирања за компатибилност вклучени во оваа верзија на изданието во споредба со верзиите на неговите претходници достапни на нашата веб-страница денес!

Целосни спецификации
Издавач Aspyr Media
Страница на издавачи http://www.aspyr.com/
Датум на издавање 2010-05-23
Датум на додавање 2010-06-01
Категорија Игри
Под категорија Други игри
Верзија 1.22
Барања за ОС Mac OS X 10.3/10.4/10.4 PPC/10.5/10.5 PPC
Барања Operating System: Mac OS X 10.3.9, 10.4, 10.5, 10.6 CPU Processor: PowerPC G4/G5 or Intel CPU Speed: 500 MHz or faster Memory: 256 MB or higher # Hard Disk Space: 2 GB free disk space # Video: Display supporting 1024x768 resolution required # Multiplayer: LAN or Internet Connection required for some multiplayer modes. Broadband Internet connection is recommended for 5 or more players. # Multiplayer is Mac to Mac only via GameRanger. # Media Required: DVD Drive NOTICE : Intel integrated video chipsets are not supported
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 12284

Comments:

Најпопуларни