ldidSign for Mac

ldidSign for Mac 1.1

Mac / WriteIt! Studios / 196 / Целосни спецификации
Опис

ldidSign за Mac: Крајната алатка за програмери на iOS

Ако сте развивач на iOS, знаете колку е важно да имате валиден програмерски сертификат на Apple за да ги инсталирате вашите апликации на вашите уреди. Сепак, не секој може да си ја дозволи високата цена што доаѓа со него. Таму доаѓа ldidSign - моќна алатка која им овозможува на програмерите да инсталираат потпишани iOS апликации на нивните jailbroken уреди без да поседуваат сертификат за програмери на Apple.

Со ldidSign, нема потреба да се плеткате со терминалот или комплицираните команди. Едноставно изберете ја вашата апликација и оставете ја алатката да го направи останатото за неколку секунди. Тоа е толку лесно!

Но, што точно е ldidSign и како функционира? Ајде да погледнеме подетално.

Што е ldidSign?

ldidSign е програмерска алатка дизајнирана специјално за корисници на Mac кои сакаат да инсталираат потпишани апликации за iOS на нивните jailbroken уреди без да поседуваат сертификат за програмери на Apple. Создаден е од Џеј Фримен (познат и како Саурик), кој е добро познат во заедницата за џеилбрејк по неговите придонеси за Cydia и други популарни алатки.

Целта на ldidSign е едноставна - им овозможува на програмерите да потпишуваат свои апликации користејќи сопствен сертификат, кој потоа може да се инсталира на кој било џеилбрејк уред без никакви ограничувања од Apple.

Како работи ldidSign?

За да користите ldidSign, се што ви треба е компјутер Mac со macOS 10.7 или понова верзија и инсталиран Xcode (кој може да се преземе од App Store). Откако ќе го преземете и инсталирате Xcode, едноставно преземете и инсталирајте го ldid од неговата официјална веб-страница.

Откако ќе ги инсталирате и Xcode и ldid, отворете го Терминалот (кој може да се најде во Апликации > Услужни програми) и одете до директориумот каде што се наоѓа вашата датотека со апликација (.ipa) со помош на командата cd проследена со патеката на директориумот што го содржи. ipa датотека:

cd /пат/до/директориум/содржи/ipa/датотека

Следно, извршете ја оваа команда:

ldid -S /path/to/certificate.p12 Payload/yourappname.app/yourappname

Ова ќе ја потпише вашата апликација користејќи ваш сопствен сертификат (датотека .p12) кој треба да се наоѓа на безбедно како апликацијата Keychain Access или некоја друга безбедна локација за никој друг да нема пристап освен вие!

Откако процесот на потпишување ќе заврши успешно, поврзете го вашиот уред преку USB-кабел, отворете iTunes, повлечете и пуштете потпишан. ipa датотека во делот на библиотеката iTunes под табулаторот „Апликации“ и синхронизирајте со уредот.

Тоа е сè што има и тоа! Вашата апликација сега треба да се појави на вашиот уред подготвена за тестирање или дистрибуција!

Зошто да користите ldidSign?

Постојат неколку причини зошто програмерите може да изберат да користат ldidSign наместо да добијат официјален програмерски сертификат на Apple:

1. Трошоци: Како што споменавме претходно, добивањето официјален сертификат за програмери на Apple бара плаќање на годишни надоместоци што можеби не секогаш се вклопуваат во буџетските ограничувања, особено ако сакате само да тестирате апликации локално пред да ги испратите во App Store.

2. Флексибилност: Со Ldidsign се има целосна контрола врз процесот на потпишување вклучувајќи го изборот на сертификат што се користи за разлика од кога се користат официјалните сертификати обезбедени од Apple кои се ограничени на број по сметка.

3. Брзина: Користењето на Ldidsign заштедува време во споредба со поминувањето низ долгиот процес вклучен при аплицирање за сметка за програмер на Apple и чекање одобрение пред да може да започнете локално тестирање на апликациите.

4.Безбедност: Со чувањето на приватниот клуч безбедно зачуван подалеку од љубопитните очи, обезбедува пристап само овластен персонал, со што се намалува ризикот од неовластен пристап што доведува до потенцијални безбедносни прекршувања.

Заклучок

Како заклучок, l didsign нуди голема флексибилност по ниска цена во споредба со традиционалните методи што се користат, добивајте сертификати за развивачи на Apple, правејќи идеален избор на оние кои бараат апликации за тестирање локално пред да ги доставите на App Store. Неговата леснотија на користење го прави совршено решение дури и почетниците програмери кои бараат да започнат да развиваат апликации за iOS брзо ефикасно, истовремено одржувајќи ги безбедносните стандарди на високо ниво во текот на целиот развојен циклус. Па зошто да чекаме? Преземете го ldidsign денес, почнете да уживате во придобивките што ги нуди овој неверојатен софтвер!

Целосни спецификации
Издавач WriteIt! Studios
Страница на издавачи http://www.writeitstudios.com
Датум на издавање 2010-08-20
Датум на додавање 2010-08-03
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања Mac OS X 10.5 - 10.6 a jaiilbroken iOS device openSSH must be installed on the device (for application transfer)
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 196

Comments:

Најпопуларни