Hobiconer for Mac

Hobiconer for Mac 1.1

Mac / Jeremy Marchand / 1572 / Целосни спецификации
Опис

Hobiconer за Mac е моќен софтвер за подобрување на работната површина што ви овозможува да креирате, увезувате и извезувате икони во различни формати. Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, Hobiconer го олеснува составувањето на прекрасни икони кои ќе го подобрат изгледот на вашата работна површина на Mac.

Без разлика дали сте графички дизајнер или само некој што сака да го прилагоди изгледот на својот Mac, Hobiconer има сè што ви треба за да создадете прекрасни икони. Можете да увезувате слики во многу формати како што се Apple icns, Microsoft ico, CandyBar iContainer, битмапа (png или tiff) и да започнете со компонирање на вашата икона со едноставно пуштање слики на претстава.

Една од најимпресивните карактеристики на Hobiconer е неговата способност брзо да составува повеќе слики одеднаш со различни големини. Апликацијата ќе ги комплетира сите големини со избирање на сликата што најдобро одговара на секоја од нив. Ова заштедува време и гарантира дека вашите икони изгледаат одлично, без разлика на која големина се прикажани.

Друга одлична карактеристика на Hobiconer е неговата способност да управува со неколку икони во еден проект. Ова значи дека можете да работите на повеќе дизајни на икони истовремено без да морате да се префрлате помеѓу различни проекти.

Hobiconer исто така поддржува сериски увоз и извоз за. icns (512x512 MacOSX Leopard),. ико (Windows Vista 256x256),. png,. tiff, па дури и iContainer датотеки. Ова ја олеснува работата со голем број икони одеднаш.

Откако ќе ја креирате вашата датотека icns со помош на Hobiconer, можете да ја користите директно во инспекторот на Finder без да се бараат дополнителни чекори. Ова значи дека вашата нова икона ќе биде веднаш достапна за употреба низ macOS.

За да ви помогне да се осигурате дека вашата нова икона изгледа одлично во кој било контекст, Hobiconer вклучува избирач на бои за заднина што ви овозможува да го проверите изгледот на вашата креација под различни услови на осветлување: режим на сјајност, приспособена боја или транспарентна (шаховска табла). Дополнително, има вграден преглед на приклучокот за да можете да видите како изгледа кога ќе се стават следните други апликации на Dock

Севкупно, Hobiconer за Mac е одличен избор ако сакате лесна за употреба, но моќна алатка за создавање прекрасни подобрувања на работната површина на macOS платформата. Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со напредните функции го прави совршен и за почетници и за професионалци кои сакаат високо квалитетни резултати секогаш кога го користат овој софтвер!

Целосни спецификации
Издавач Jeremy Marchand
Страница на издавачи
Датум на издавање 2010-08-09
Датум на додавање 2010-08-09
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Алатки за икони
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1572

Comments:

Најпопуларни