SQL Power Architect for Mac

SQL Power Architect for Mac 1.01

Опис

SQL Power Architect за Mac е моќна алатка за моделирање податоци која е дизајнирана да работи со сите водечки платформи за бази на податоци. Тоа е софтвер лесен за корисникот кој им овозможува на корисниците да ги реверзификуваат постоечките бази на податоци, да вршат профилирање на податоци на изворните бази на податоци, да ги инженерираат новите бази на податоци, да споредуваат структури помеѓу базите на податоци и автоматски да генерираат ETL метаподатоци.

Софтверот е дизајниран имајќи ги предвид потребите на програмерите. Обезбедува интуитивен интерфејс што им олеснува на корисниците да креираат и управуваат со сложени модели на бази на податоци. Со SQL Power Architect за Mac, програмерите можат брзо и лесно да креираат точни претстави на нивните структури на податоци.

Една од клучните карактеристики на SQL Power Architect за Mac е неговата способност за обратно инженерство на постоечките бази на податоци. Ова значи дека програмерите можат да увезат постоечка шема на база на податоци во софтверот и да ја користат како почетна точка за нивните сопствени проекти. Софтверот автоматски ќе генерира визуелна претстава на шемата, со што ќе биде лесна за разбирање и работа.

Друга важна карактеристика на SQL Power Architect за Mac е неговата способност да врши профилирање на податоци на изворни бази на податоци. Ова значи дека програмерите можат да ги анализираат нивните извори на податоци со цел да ги идентификуваат потенцијалните проблеми или недоследности пред да почнат да градат сопствени модели на бази на податоци.

Напредно инженерството на нови бази на податоци е исто така олеснето со SQL Power Architect за Mac. Програмерите можат да го користат интуитивниот интерфејс на софтверот за да креираат нови табели, колони, врски и други елементи во рамките на нивните модели на бази на податоци. Софтверот автоматски ќе генерира код врз основа на овие елементи, што ќе го олесни нивното имплементирање во вашата апликација.

Споредувањето на структурите помеѓу различни бази на податоци е уште една важна карактеристика што ја нуди SQL Power Architect за Mac. Програмерите можат да ја користат оваа функција за да споредат две различни шеми една до друга со цел да ги идентификуваат разликите или сличностите меѓу нив.

Конечно, SQL Power Architect за Mac, исто така, нуди автоматско генерирање на метаподатоци ETL кои помагаат да се автоматизираат многу аспекти поврзани со процесите Extract-Transform-Load (ETL), како што се генерирање документи за мапирање или создавање скрипти за трансформација од еден формат во друг формат, како што се CSV-датотеките во XML-датотеки итн.

Како заклучок, ако барате моќна, но сепак прифатлива алатка за моделирање податоци што работи на сите водечки платформи за бази на податоци, тогаш не гледајте подалеку од SQL Power Architect за Mac! Со своите напредни функции како што се обратно инженерство на постоечките шеми или вршење на детална анализа на изворните збирки на податоци пред да изградите сопствен модел од нула; овој разновиден комплет за програмери има сè што ви треба кога работите со сложени збирки на податоци во обем!

Целосни спецификации
Издавач SQL Power
Страница на издавачи http://www.sqlpower.ca/
Датум на издавање 2010-08-19
Датум на додавање 2010-08-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 1.01
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања Mac OS X 10.5 - 10.6 Java 6 or later
Цена
Преземања неделно 4
Вкупно преземања 620

Comments:

Најпопуларни