iSedora Media Server for Mac

iSedora Media Server for Mac 1.6.9

Опис

iSedora Media Server за Mac е моќен видео софтвер кој ви овозможува да ги пренесувате вашите видеа, музика и фотографии преку вашата домашна мрежа на кој било медиумски уред компатибилен со UPnP/DLNA како телевизори или конзоли за игри. Со поддршката за приклучување и играње за Sony BRAVIA TV, PlayStation 3 и Microsoft Xbox 360, iSedora Media Server го олеснува уживањето во вашите медиуми на големиот екран.

Една од истакнатите карактеристики на iSedora Media Server е неговиот интелигентен мотор за транскодирање на видео. Овој мотор автоматски ги конвертира вашите видеа во соодветен формат за репродукција на вашиот избран уред. Ова значи дека не треба да се грижите за проблеми со компатибилноста или рачно конвертирање на датотеки пред да ги проследите.

Покрај неговите можности за транскодирање, iSedora Media Server нуди и низа опции за прилагодување. Можете лесно да креирате плејлисти и да ја организирате вашата медиумска библиотека по жанр или изведувач. Софтверот, исто така, поддржува означување на метаподатоци за да можете да додавате описи и насловна уметност во вашите медиумски датотеки.

Поставувањето на iSedora Media Server е брзо и лесно благодарение на неговиот интуитивен интерфејс. Откако ќе се инсталира, софтверот автоматски ќе ги открие сите компатибилни уреди на вашата мрежа и ќе ви овозможи веднаш да започнете со пренос.

Генерално, ако барате сигурен начин да ја пренесувате вашата медиумска колекција преку вашата домашна мрежа, тогаш iSedora Media Server е одличен избор. Неговиот интелигентен мотор за транскодирање обезбедува компатибилност со широк опсег на уреди, додека неговите опции за прилагодување го олеснуваат организирањето и уживањето во сите ваши омилени содржини на едно место.

Клучни карактеристики:

- Пренесува видеа, музика и фотографии преку домашната мрежа

- Поддршка за Plug'n'play за Sony BRAVIA TV, PlayStation 3 и Microsoft Xbox 360

- Интелигентен мотор за транскодирање видео

- Приспособливи плејлисти и организација на библиотеката

- Поддршка за означување на метаподатоци

Компатибилност:

iSedora Media Server е компатибилен со Mac OS X 10.6 Snow Leopard или понови верзии.

Инсталација:

За да инсталирате iSedora Media Server на Mac OS X:

1) Преземете ја инсталационата датотека од нашата веб-страница.

2) Кликнете двапати на преземената датотека.

3) Следете ги упатствата во инсталаторот.

4) Стартувајте iSedora од папката Апликации откако ќе заврши инсталацијата.

Најчесто поставувани прашања:

П: Какви видови медиумски датотеки поддржува iSedora?

О: iSedora ги поддржува најпопуларните аудио/видео формати, вклучувајќи MP4/MOV/MKV/AVI/FLV/MPG/WMV/M2TS/H264/H265/AAC/MP3/WAV итн.

П: Може ли да го користам мојот мобилен уред како далечински управувач?

О: Да! Може да ја преземете нашата бесплатна мобилна апликација (достапна за iOS и Android) која ви овозможува да ја контролирате репродукцијата од каде било во куќата.

Заклучок:

iSedora Media Server е одличен избор доколку барате лесно за користење решение за проследување на целата ваша омилена содржина преку вашата домашна мрежа. Неговиот интелигентен мотор за транскодирање обезбедува компатибилност со широк опсег на уреди, додека неговите приспособливи листи за репродукција и организација на библиотеката го олеснуваат наоѓањето токму она што го барате. Без разлика дали сакате да гледате филмови на големиот екран или да слушате музика низ куќата, iSedora ве покрива!

Целосни спецификации
Издавач iSedora
Страница на издавачи http://www.isedora.com/
Датум на издавање 2010-09-03
Датум на додавање 2010-09-03
Категорија Видео софтвер
Под категорија Објавување и споделување видео
Верзија 1.6.9
Барања за ОС Mac OS X 10.5 Intel/10.6 Intel
Барања
Цена $25
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2184

Comments:

Најпопуларни