Stunnix Advanced Web Server for Mac

Stunnix Advanced Web Server for Mac 5.2

Опис

Stunnix Advanced Web Server for Mac е моќна алатка наменета за програмери кои сакаат да креираат и дистрибуираат веб-апликации на CDROM или USB-медиуми. Овој софтвер ви овозможува да ставите која било локација што користи популарни програмски јазици и бази на податоци на ЦД или USB, што го олеснува дистрибуирањето на вашата веб-апликација без потреба од интернет конекција.

Со Stunnix Advanced Web Server, можете да стартувате која било локација што користи Perl, mod_perl, PHP (php4 и php5), Tomcat (Јава), Python (mod_python) за скриптирање и Firebird, MySQL или SQLite бази на податоци директно од ЦД-то. Софтверот ги вклучува сите потребни толкувачи и сервери потребни за да ја стартувате вашата веб-апликација во движење.

Една од клучните придобивки од користењето на Stunnix Advanced Web Server е неговата преносливост. Можете лесно да ја носите целата ваша веб-локација на едно ЦД или УСБ-диск, што го прави идеален за презентации, демонстрации или саеми каде што поврзувањето на интернет може да биде ограничено. Дополнително, овој софтвер обезбедува дополнителен слој на безбедност бидејќи спречува неовластен пристап до изворниот код на вашата веб-локација.

Напредниот веб-сервер Stunnix е исто така неверојатно лесен за користење. Едноставно вметнете го ЦД-то во фиоката на вашиот компјутер и гледајте како серверот се вклучува автоматски. Вклучениот прозорец на прелистувачот ќе се отвори со вашата страница подготвена за работа - не е потребна инсталација!

Овој софтвер е совршен за програмери кои сакаат да креираат офлајн верзии на нивните веб-локации или да ги дистрибуираат своите апликации без да се потпираат на интернет конекција. Тоа е исто така одлично за бизниси кои сакаат да ги покажат своите производи на саеми или настани каде што поврзувањето на интернет може да биде ограничено.

Во однос на компатибилноста, Stunnix Advanced Web Server поддржува широк опсег на оперативни системи вклучувајќи Mac OS X 10.6+, Windows XP/Vista/7/8/10 и Linux x86/x64 дистрибуции.

Генерално, ако барате сигурен начин да ја дистрибуирате вашата веб-апликација офлајн додека ја одржувате нејзината функционалност, тогаш не гледајте подалеку од Stunnix Advanced Web Server!

Целосни спецификации
Издавач Stunnix
Страница на издавачи http://www.stunnix.com
Датум на издавање 2010-10-27
Датум на додавање 2010-10-27
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за веб-страница
Верзија 5.2
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 161

Comments:

Најпопуларни