MediaWorks for Mac

MediaWorks for Mac 7.0

Mac / Interactive Solutions / 374 / Целосни спецификации
Опис

MediaWorks за Mac е моќна мултимедијална програма за пишување која комбинира едноставни за употреба уредувачи на видео, звук, анимација и слика. Со овој софтвер, можете лесно да креирате неверојатни продукции од „тип на филмови“ кои се тешки или невозможни во други уредници на филмови и слајд шоу на ниво на потрошувачи. Можете исто така да креирате прецизно темпирани линеарни и интерактивни презентации без кривата на учење и трошоците на алатките за уредување и пишување медиуми од високата класа.

MediaWorks за Mac е дизајниран да биде лесен за корисниците, што му го олеснува на секој да креира мултимедијални проекти со професионален квалитет. Петте интегрирани апликации (Author, Paint/Photo, Sound, Video & Animator) беспрекорно работат заедно за да обезбедат сеопфатен сет на алатки за креирање портфолија, семејни спомени, патувачки авантури, презентации, филмови, подкасти, материјали за обука и многу повеќе.

Апликацијата Автор ви овозможува лесно да креирате интерактивни презентации. Можете да додавате текстуални полиња со прилагодени фонтови и бои, како и слики или видеа од вашата библиотека или надворешни извори. Апликацијата Paint/Photo обезбедува низа алатки за сликање, вклучувајќи четки со прилагодлива големина и нивоа на непроѕирност, како и филтри како заматување или заострување кои ви дозволуваат да ги подобрите вашите слики пред да ги додадете во вашиот проект.

Апликацијата Sound ви овозможува да снимате аудио директно во вашиот проект користејќи го вградениот микрофон на вашиот Mac или да увезувате аудио датотеки од надворешни извори како што е iTunes. Можете исто така да го уредувате аудиото со тоа што ќе го скратите или ќе го прилагодите нивото на јачина на звукот.

Апликацијата Видео ви овозможува да внесувате видео фајлови од надворешни извори како камери или камери. Потоа можете да ги уредувате овие видеа со отсекување или додавање специјални ефекти како што се транзиции помеѓу клиповите.

Конечно, апликацијата Animator ви овозможува да креирате глинени анимации користејќи техники за стоп-моушн кои се совршени за создавање кратки филмови кои раскажуваат приказни на привлечен начин.

Една од најдобрите работи за MediaWorks за Mac е неговата способност да извезува филмови во различни формати, вклучувајќи QuickTime Movie (.mov), MPEG-4 (.mp4), AVI (.avi), меѓу другото, што го олеснува користењето на овие извезени филмови во други апликации како iMovie или Final Cut Pro X на macOS уреди. Дополнително, можете да ги испорачате овие готови презентации на компјутер, ЦД/ДВД со податоци, iPod, iPhone, веб-страници на YouTube, Apple TV, меѓу другото.

Како заклучок, MediaWorks за Mac е одличен избор доколку барате програма за мултимедијално пишување сè-во-едно која е моќна, но и прифатлива за корисниците. Совршено е без разлика дали креирате мултимедијални проекти со професионален квалитет, како што се портфолија, семејни спомени итн., доставувате материјали за обука, извештаи за лекции, годишници итн., правите кратки филмови користејќи техники за стоп-моушн, ​​раскажувајќи приказни преку привлечни анимации. Со широкиот опсег на функции на MediaWorks во комбинација со неговата леснотија за користење, го прават еден од најдобрите избори достапни денес!

Целосни спецификации
Издавач Interactive Solutions
Страница на издавачи http://www.mediaworkssoftware.com
Датум на издавање 2010-11-10
Датум на додавање 2010-11-10
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за презентација
Верзија 7.0
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања Quick Time 7 or higher
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 374

Comments:

Најпопуларни