Driving Dimensions for Google SketchUp for Mac

Driving Dimensions for Google SketchUp for Mac 1.4

Опис

Димензии на возење за Google SketchUp за Mac е моќен приклучок што им овозможува на корисниците да менуваат 3Д геометриски модели на едноставен и интуитивен начин. Овој софтвер е дизајниран да го олесни параметарскиот дизајн, дури и за почетници. Со Димензиите за возење, корисниците можат да менуваат која било димензија (должина, растојание, радиус или агол) во кој било модел на SketchUp со само еден клик.

Корисничкиот интерфејс на Driving Dimensions е едноставен и лесен за користење. Сепак, зад едноставноста се крие силни математички алгоритми во областа на решавање на геометриски ограничувања. Сите димензии на возење поставени во еден модел се задоволуваат истовремено, што им олеснува на корисниците да креираат сложени дизајни без да се грижат за индивидуалните димензии.

Верзијата 1.3 на додатокот Driving Dimensions е компатибилна со Google SketchUp 6.0 и 7.1 (и бесплатни и Pro) кои работат на 32-битни верзии Windows 2000/XP/Vista/7 како и на Mac OS X v10.6 или понови верзии.

Овој софтвер доаѓа во две верзии: бесплатна и Про. Бесплатната верзија не е наменета за комерцијални цели и не им дозволува на корисниците да додадат повеќе од дваесет и пет димензии на возење на еден модел.

Про верзијата на Возни димензии нуди дополнителни функции како што се неограничени димензии на возење по модел, напредни алатки за управување со ограничувања, поддршка за динамички компоненти и повеќе опции за прилагодување.

Ажурирањата на едногодишните верзии се вклучени со купување на лиценца за еден корисник, која чини само 45 УСД во онлајн продавницата share-it достапна од http://DrivingDimensions.com/store/SketchUp/.

„Driving Dimensions“ е дизајниран специјално за архитекти, инженери, дизајнери на производи или секој на кој му е потребна прецизна контрола врз нивните дизајни, притоа одржувајќи флексибилност во текот на процесот на дизајнирање.

Овој софтвер е опширно тестиран од професионалци од различни индустрии кои го сметаат за исклучително корисен кога работат на сложени проекти кои бараат прецизна контрола на секој аспект од нивните дизајни.

Без разлика дали дизајнирате згради или производи или едноставно ја истражувате вашата креативност преку дигитална уметност - Driving Dimensions ќе ви помогне да ги постигнете вашите цели побрзо од кога било досега!

Карактеристики:

- Едноставен кориснички интерфејс

- Силни математички алгоритми

- Параметриска модификација на 3Д геометриски модели

- Изменете која било димензија (должина, растојание, радиус или агол)

- Компатибилен со Google SketchUp 6 и 7 (и бесплатни & Pro)

- Достапно на Windows и Mac OS X v10.6+

- Достапна е бесплатна верзија

- Про верзија достапна за 45 УСД по лиценца за еден корисник

-Неограничени димензии на возење по модел

-Поддржува динамични компоненти

-Повеќе опции за прилагодување

Заклучок:

Како заклучок, додатокот Diving Dimension обезбедува одлично решение за оние кои сакаат да создадат прецизни параметриски дизајни во рамките на Google Sketchup. Леснотијата на користење на софтверот во комбинација со неговите моќни математички алгоритми го прави идеална алатка за архитекти, инженери, дизајнери на производи, и уметниците подеднакво. И со достапна бесплатна верзија, како и со прифатлива про-верзија, Diving Dimension нуди нешто погодно без разлика кој може да биде вашиот буџет. Па зошто да чекаме? Преземете ја димензијата за нуркање денес!

Целосни спецификации
Издавач LEDAS
Страница на издавачи http://www.ledas.com
Датум на издавање 2010-12-10
Датум на додавање 2010-12-10
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за 3Д моделирање
Верзија 1.4
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.4, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.6
Барања Google SketchUp 6 and higher
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 971

Comments:

Најпопуларни