Sharity for Mac

Sharity for Mac 3.9

Mac / Objective Development / 363 / Целосни спецификации
Опис

Sharity за Mac: Крајното мрежно софтверско решение

Дали сте уморни од мака да пристапите до датотеки и папки на вашиот Windows или Samba сервер од вашиот Unix компјутер? Дали сакате да има полесен начин за монтирање на споделувања и прелистување ресурси без да се занимавате со комплицирани протоколи за автентикација? Не гледајте подалеку од Sharity за Mac, врвното мрежно софтверско решение.

Sharity е моќна алатка која ви овозможува да монтирате акции извезени од Windows, Samba и други SMB/CIFS сервери во датотечниот систем на Unix компјутерите. Со Sharity, можете лесно да пристапите до датотеките и папките на оддалечените сервери како да се дел од вашиот локален датотечен систем. Ова го олеснува споделувањето податоци помеѓу различни оперативни системи без да се грижите за проблеми со компатибилноста.

Една од клучните карактеристики на Sharity е неговата имплементација на прелистување ресурси слично на соседството на мрежата на Windows (Работни групи на Netbios и Active Directory). Ова значи дека можете лесно да прелистувате ресурси на оддалечени сервери исто како и на машина со Windows. Можете да ги видите сите достапни акции, печатачи и други ресурси на една погодна локација.

Покрај прелистувањето ресурси, Sharity поддржува и протоколи за автентикација NTLM, NTLMv2 и Kerberos. Ова значи дека можете безбедно да се поврзете со оддалечени сервери користејќи ги вашите постоечки ингеренции без да морате да ги внесувате секој пат. Можете исто така да ги искористите предностите на Дистрибуираниот датотечен систем (DFS) на Microsoft за уште поголема флексибилност при пристап до датотеки преку повеќе сервери.

Друга моќна карактеристика на Sharity е неговата способност да манипулира со листи за контрола на пристап (ACL). Со ACL, можете да контролирате кој има пристап до одредени датотеки или папки на оддалечените сервери. Ова го олеснува управувањето со дозволите кај повеќе корисници или групи без да мора рачно да го конфигурирате секој поединечно.

Но, можеби најдоброто нешто за Sharity е неговата достапност низ широк опсег на оперативни системи. Без разлика дали користите Mac OS X, Sun Solaris, HP-UX, SGI IRIX, IBM AIX Linux FreeBSD или OpenBSD оперативни системи - постои верзија на Sharity што ќе работи за вас.

Па зошто да чекаме? Ако барате лесна за употреба мрежно софтверско решение кое ќе ви го направи едноставен и едноставен пристап до датотеките на различни платформи - не гледајте подалеку од Sharity за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Objective Development
Страница на издавачи http://www.obdev.at/
Датум на издавање 2011-01-02
Датум на додавање 2011-01-02
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 3.9
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 363

Comments:

Најпопуларни