DeckLink for Mac

DeckLink for Mac 7.9.4

Mac / Blackmagic Design / 4857 / Целосни спецификации
Опис

DeckLink за Mac: врвна видео картичка за некомпресирана стандардна дефиниција

Ако барате видео картичка со висок квалитет што може да се справи со видео со стандардна дефиниција со некомпресирано, не гледајте подалеку од DeckLink за Mac. Овој моќен софтвер за драјвери од Blackmagic Design е видео-картичката SD QuickTime со највисок квалитет во светот, која нуди ефекти во реално време, контрола на палубата и многу други функции што ја прават основна алатка за професионалните видеографи и филмаџии.

Со DeckLink, ќе можете лесно да снимате и репродуцирате 10-битни SDI видео. Без разлика дали работите на игран филм или видео за корпоративна обука, овој софтвер ќе ви помогне да постигнете највисок можен квалитет во вашата работа. И со само 295 долари, тоа е прифатлива опција која нема да ја уништи банката.

Значи, што го прави DeckLink толку посебен? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

Некомпресирано 10-битно SDI видео

Една од најголемите предности на користењето на DeckLink е неговата способност да ракува со некомпресирано 10-битно SDI видео. Ова значи дека вашата снимка ќе ги задржи сите нејзини оригинални детали и информации за бојата без никакви загуби поради компресија. Без разлика дали снимате снимки од камера или репродуцирате уредена содржина на монитор или проектор, DeckLink гарантира прецизно прикажување на секој пиксел.

Ефекти во реално време

Друга голема придобивка од користењето на DeckLink се неговите способности за ефекти во реално време. Со овој софтвер инсталиран на вашиот компјутер Mac, ќе можете да применувате ефекти како корекција на боја и стабилизација на сликата во реално време додека снимате снимки. Ова заштедува време за време на постпродукцијата со тоа што ќе ви овозможи да видите како ќе изгледаат вашите снимки со применети ефекти пред трајно да ги извршите.

Контрола на палубата

Контролата на палубата е уште една важна карактеристика што ја нуди DeckLink. Со оваа способност вградена во софтверот, корисниците можат далечински да ги контролираат своите палуби (како VTR) директно од екранот на нивниот компјутер без да мораат физички да комуницираат со нив. Ова го олеснува управувањето со повеќе палуби за време на сложени снимања или сесии за уредување.

Моќни карактеристики

Покрај овие основни способности, има многу други моќни функции вклучени во DeckLink што го прават суштинска алатка за професионалните видеографи и филмаџии:

- Поддршка за повеќе оперативни системи (Mac OS X)

- Компатибилност со популарниот софтвер за уредување како Final Cut Pro X и Adobe Premiere Pro CC

- Висококвалитетна аудио поддршка (24-битна/48 kHz)

- Повеќе опции за влез/излез (SDI/HDMI/компонента/композитен)

Сите овие карактеристики се комбинираат за да го направат DeckLink еден од најразновидните и најспособните драјвери достапни денес.

Заклучок

Ако сте сериозни за производство на висококвалитетни видеа со бескомпромисни детали и точност, тогаш инвестирањето во софтверот за драјвери Decklink на Blackmagic Design треба да биде на врвот на вашата листа. Со неговата способност да ракува со некомпресирано 10-битно SDI видео заедно со способности за ефекти во реално време и функционалност за контрола на палубата - не заборавајќи на компатибилноста со повеќе оперативни системи - навистина нема ништо друго слично таму! Па зошто да чекаме? Започнете денес!

Целосни спецификации
Издавач Blackmagic Design
Страница на издавачи http://www.blackmagic-design.com
Датум на издавање 2011-01-06
Датум на додавање 2011-01-06
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија 7.9.4
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 4857

Comments:

Најпопуларни