SilverFast Ai Umax Scanner Software for Mac

SilverFast Ai Umax Scanner Software for Mac 6.6.2r4

Mac / LaserSoft Imaging / 196 / Целосни спецификации
Опис

SilverFast Ai Umax Scanner Software for Mac е моќен и разновиден софтвер за скенер кој нуди подобрени функции како што се 64bit HDRi, Multi-Exposure, iSRD, IT8 Scanner Calibration and ICC Printer Calibration, Kodachrome Features, Auto-Frame, Auto-Sharpening, Gamma- Оптимизација, NegaFix и филмови за почетници. Овој софтвер е дизајниран да го истакне најдоброто од сите уреди, вклучително и скенери со рамно лежиште, филмски скенери и дигитални камери. Со индивидуално приспособените решенија за секој тип уред понудени од LaserSoft Imaging - креаторите на SilverFast - можете да бидете сигурни дека вашата опрема ќе работи со својот полн потенцијал.

SilverFast SE/Ai (софтвер за скенер) се смета за софтвер за скенер сам по себе за совршено скенирање. Доаѓа во две верзии: SilverFast SE за почетници и SilverFast Ai за напредни корисници. Вториот нуди понапредни функции како што е мулти-експозиција која ви овозможува да снимате повеќе детали од вашите скенирања со преземање повеќекратни експозиции на иста слика со различни поставки. Оваа функција е особено корисна кога скенирате слајдови или негативи со висок динамички опсег.

Друга забележителна карактеристика на софтверот за скенер SilverFast Ai Umax е iSRD (инфрацрвено паметно отстранување на дефекти). Оваа алатка ефикасно ја отстранува прашината и гребаниците од скенираните слики без да влијае на нивниот квалитет или острина. Може да се користи дури и на Kodachromes кои се познати како тешки за скенирање поради нивните уникатни карактеристики на боја.

Покрај овие карактеристики, SilverFast нуди и калибрација на скенерот IT8 и калибрација на печатач ICC што обезбедува прецизна репродукција на бои на сите уреди. Ова значи дека она што го гледате на екранот ќе одговара на она што го добивате во печатење.

За оние на кои им се потребни уште понапредни можности за сликање, има SilverFast Pro Studio - комбинација од скенер и софтвер за сликање дизајниран специјално за експерти кои бараат највисоко ниво на контрола врз нивните слики.

Но, не се работи само за скенирање - Silverfast нуди и други решенија за сликање, како што е обработката HDR (висок динамички опсег) со свој посветен софтвер наречен Silverfast HDR. Со можностите за обработка на слики од 48 бити/64 бити HDRi, оваа алатка ви овозможува да обработувате RAW податоци директно од вашиот фотоапарат без да мора да користите Photoshop или која било друга апликација од трета страна.

Ако архивирањето е вашата главна грижа, тогаш не гледајте подалеку од Archive Suite кој ги комбинира софтверот за скенер и сликање во еден пакет што го прави идеално решение за архивирање големи збирки фотографии или документи.

И ако печатењето е она што ви треба, тогаш софтверот за печатач PrinTao го олеснува печатењето во боја, како што ви треба!

Silverfast е награден од EDP како најдобар софтвер за управување со бои во 2008 година, затоа бидете сигурни дека калибрирањето на вашиот скенер или печатач со помош на оваа алатка ќе резултира со прецизни бои секој пат! LaserSoft Imaging обезбедува висококвалитетни цели за калибрација, така што постигнувањето прецизност на бојата никогаш не било полесно!

Можете да преземете демо верзии на овој неверојатен производ бесплатно! Па зошто да чекаме? Додадете вредност на вашата моментална опрема без да купувате нов хардвер со користење на Silverfast денес!

Целосни спецификации
Издавач LaserSoft Imaging
Страница на издавачи http://www.silverfast.com/
Датум на издавање 2011-01-25
Датум на додавање 2011-04-11
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на скенер
Верзија 6.6.2r4
Барања за ОС Mac OS X 10.3/10.4/10.4 Intel/10.4 PPC/10.5/10.5 Intel/10.5 PPC/10.6
Барања None
Цена $49
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 196

Comments:

Најпопуларни