PdaNet for Android for Mac

PdaNet for Android for Mac 2.42

Mac / June Fabrics Technology / 4691 / Целосни спецификации
Опис

PdaNet за Android за Mac е моќен мрежен софтвер кој ви овозможува целосен пристап до интернет на вашиот компјутер преку вашиот телефон со Android. Со PdaNet, можете лесно да го поврзете телефонот со услугата за податоци, WiFi, па дури и преку VPN и да ја споделите врската со вашиот компјутер без никакви промени во поставките. Овој софтвер е способен да управува со брзини на преземање од далеку над 35Mbps (35000kbps) преку USB и е најбрзиот софтвер за поврзување достапен за Android.

Една од најдобрите работи за PdaNet е тоа што не бара root пристап или хакирање на фирмверот на вашиот телефон за да работи. Тоа е само обична апликација за Android која работи на сите Android телефони како што е. Ова значи дека можете да го користите без да се грижите дали ќе го оштетите вашиот уред или ќе ја поништите неговата гаранција.

За да започнете со PdaNet, едноставно преземете го и стартувајте го инсталаторот на Mac. На крајот од процесот на инсталација, ќе биде побарано да го рестартирате вашиот Mac. По рестартирањето, треба да ја видите иконата PdaNet на лентата со мени (слика 1). За време на инсталацијата, PdaNet ќе додаде етернет интерфејс („en2“ во повеќето случаи) на вашата мрежна листа. Ако се појави прозорецот за мрежните параметри, само изберете „Примени“ со стандардните поставки за DHCP (слика 2). Ако не се појави автоматски, поставете ги мрежните поставки рачно за да бидете сигурни дека користи DHCP.

Откако ќе се инсталира на двата уреди - Mac и Android - поставувањето станува лесно како пита! На вашиот телефон одете на http://junefabrics.com/m по што стартувајте го и овозможете USB Tether (чекор 3). Потоа одете во Settings->Applications->Development и проверете „USB Debugging“ (чекор 4). Сега кога го поврзувате телефонот со компјутерот преку USB-кабел или Bluetooth DUN метод за поврзување; Треба да видите состојба на промена на иконата од менито што укажува на успешно поврзување помеѓу уредите; кликнете на оваа икона за да дозволите не само сообраќај од други извори, туку и да обезбедите непречена интернет конекција додека ја користите оваа апликација!

Важно е да се забележи дека мрежниот сообраќај на Mac ќе оди преку PdaNet само ако нема други приклучоци присутни во моментот на користење.

Во краток преглед:

- Целосен пристап до Интернет: со инсталиран PdaNet за Android за Mac на двата уреди - корисниците можат да уживаат целосен пристап до интернет без никакви промени во поставките.

- Не е потребен root пристап: за разлика од другите апликации за поврзување таму, кои бараат root пристап или хакирање во фирмверот пред да работат правилно; оваа апликација работи беспрекорно на сите телефони со Android.

- Достапен софтвер за најбрзо поврзување: способен да управува со брзини на преземање многу над 35 Mbps преку USB, што го прави еден од најбрзите софтвери за поврзување достапни денес!

- Лесен процес на поставување: Процесот на поставување е толку многу поедноставен, така што секој може да го направи тоа! Едноставно следете ги чекорите наведени погоре и почнете да уживате во беспрекорната интернет конекција помеѓу уредите.

- Управување со мрежен сообраќај: мрежниот сообраќај се управува со апликација која обезбедува непречена интернет конекција додека ја користите оваа апликација!

Генерално, Pdanet за андроид за Mac нуди одлично решение за оние на кои им е потребен сигурен пристап до Интернет додека патуваат или работат од далечина од нивниот мобилен уред - без разлика дали се дома или во странство - без да се грижат прво да го искоренат својот уред!

Целосни спецификации
Издавач June Fabrics Technology
Страница на издавачи http://www.junefabrics.com/
Датум на издавање 2011-05-03
Датум на додавање 2011-05-03
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 2.42
Барања за ОС Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 4691

Comments:

Најпопуларни