Adobe Edge for Mac

Adobe Edge for Mac Preview 1

Mac / Adobe Systems / 1687 / Целосни спецификации
Опис

Adobe Edge Preview е моќна алатка за дизајнирање на веб-движења и интеракции што им овозможува на дизајнерите да креираат неверојатна анимирана содржина за веб-локации користејќи веб-стандарди како HTML5, JavaScript и CSS3. Овој софтвер е специјално дизајниран за Mac корисници кои сакаат да ги подигнат своите вештини за графички дизајн на следното ниво.

Со Adobe Edge Preview, можете лесно да креирате анимации и интерактивни содржини што ќе ги ангажираат посетителите на вашата веб-локација. Без разлика дали дизајнирате веб-локација од почеток или додавате дополнителен вкус на постоечка страница, овој софтвер има сè што ви треба за да ги оживеете вашите идеи.

Една од клучните карактеристики на Adobe Edge Preview е неговиот интуитивен интерфејс. Софтверот е лесен за користење, дури и ако немате претходно искуство со анимација или веб дизајн. Можете брзо да креирате анимации со влечење и пуштање елементи на сцената, а потоа фино да ги прилагодите со помош на уредникот на временската линија.

Друга одлична карактеристика на Adobe Edge Preview е неговата поддршка за HTML5. Ова значи дека вашите анимации ќе работат беспрекорно на сите модерни прелистувачи и уреди без да бараат дополнителни приклучоци или преземања на софтвер. Плус, бидејќи HTML5 е отворен стандард, вашата содржина ќе биде достапна дури и на платформи што не поддржуваат Flash.

Покрај основните алатки за анимација како клучни кадри и олеснување на кривите, Adobe Edge Preview вклучува и напредни функции како патеки за движење и 3D трансформации. Овие алатки ви овозможуваат лесно да креирате сложени анимации додека одржувате целосна контрола врз секој аспект од вашиот дизајн.

Ако барате инспирација или само сакате да започнете со вашиот проект, Adobe Edge Preview вклучува и библиотека со претходно изградени анимации и ефекти кои можете да ги користите како појдовни точки за вашите сопствени дизајни. И бидејќи овие средства се изградени со користење на веб-стандарди како HTML5 и CSS3, тие се целосно приспособливи за да можете да ги направите беспрекорно да се вклопат во вашите сопствени дизајни.

Генерално, ако барате моќна, но лесна за употреба алатка за создавање неверојатна анимирана содржина за веб-локации на Mac, тогаш не гледајте подалеку од Adobe Edge Preview! Со својот интуитивен интерфејс и поддршка за современи веб-стандарди како HTML5, совршено е без разлика дали штотуку почнувате со графички дизајн или веќе сте искусен професионалец кој сака да ги преземе работите на ниво!

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2011-08-02
Датум на додавање 2011-08-02
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за анимација
Верзија Preview 1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1687

Comments:

Најпопуларни