FontXChange for Mac

FontXChange for Mac 3.1.1

Опис

FontXChange за Mac е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците лесно да конвертираат фонтови во OpenType (PS), PostScript Type 1 и TrueType и за Macintosh или за Windows. Со својот кориснички интерфејс и корисни функции, FontXChange е совршена алатка за дизајнери, издавачи и секој што работи со фонтови.

Една од најкорисните карактеристики на FontXChange е неговата способност за сериска обработка. Ова им овозможува на корисниците брзо и ефикасно да конвертираат цели библиотеки со фонтови. Без разлика дали треба да конвертирате неколку фонтови или стотици, FontXChange може лесно да се справи со работата.

Друга одлична карактеристика на FontXChange се неговите поставки за преференци. Корисниците можат да поставуваат кодирање на фонтови според нивните потреби, осигурувајќи дека нивните конвертирани фонтови ќе работат беспрекорно со нивните проекти. Прозорецот за проверка на фонтот, исто така, обезбедува преглед на секој фонт пред конверзија, дозволувајќи им на корисниците да ги направат сите неопходни прилагодувања пред да го конвертираат.

FontXChange поддржува многу различни кодирање на фонтови, вклучувајќи Adobe Standard, Unicode, Mac Roman, Windows ANSI и European. Ова значи дека без разлика со кој јазик или сет на знаци работите, FontXChange ве опфати.

Покрај поддршката за разновидни шифри за фонтови, FontXChange поддржува и конверзија на многу различни формати на фонтови, вклучително и Macintosh PostScript Type 1 (куфери со фонтови и датотеки со фонтови за печатач), куфери со фонтови за Macintosh, датотеки со dfont на Apple Повеќекратни главни фонтови PCS TrueType (..tttf) Тип 1 (.pfb) OpenType (.otf).

Севкупно, ако барате сигурна алатка која може да ви помогне поефикасно да управувате со вашите фонтови и истовремено да обезбедите компатибилност на платформите и јазиците, тогаш не гледајте подалеку од FontXchange за Mac!

Целосни спецификации
Издавач FontGear
Страница на издавачи http://www.fontgear.net/
Датум на издавање 2011-09-10
Датум на додавање 2011-09-10
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 3.1.1
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 7784

Comments:

Најпопуларни