Adobe Flash Professional CS5.5 for Mac

Adobe Flash Professional CS5.5 for Mac 11.5.1

Mac / Adobe Systems / 68812 / Целосни спецификации
Опис

Adobe Flash Professional CS5.5 за Mac е моќен софтвер за графички дизајн кој е индустриски стандард за интерактивно пишување и испорака на извонредни искуства повеќе од една деценија. Со своите напредни функции и способности, овој софтвер им овозможува на дизајнерите да создаваат прекрасни анимации, игри и друга интерактивна содржина што може да се достави на повеќе платформи.

Без разлика дали сте професионален дизајнер или штотуку започнувате во светот на графичкиот дизајн, Adobe Flash Professional CS5.5 е суштинска алатка која може да ви помогне да ја подигнете вашата креативност на следното ниво. Во оваа статија, ќе истражиме некои од клучните карактеристики и придобивки на овој софтвер, како и ќе дадеме совети за тоа како да започнете со него.

Клучни карактеристики:

1. Напредни алатки за анимација: Adobe Flash Professional CS5.5 доаѓа со широк опсег на алатки за анимација кои им овозможуваат на дизајнерите лесно да создаваат сложени анимации. Овие алатки вклучуваат движечки твинс, алатки за обликување, алатки за коски, инверзна кинематика (ИК) и многу повеќе.

2. Создавање интерактивна содржина: Со Adobe Flash Professional CS5.5, дизајнерите можат да креираат интерактивна содржина како што се игри и квизови користејќи го програмскиот јазик ActionScript 3.

3. Компатибилност со повеќе платформи: Овој софтвер им овозможува на дизајнерите да ги објавуваат своите креации на повеќе платформи, вклучувајќи десктоп компјутери (Windows/Mac), мобилни уреди (iOS/Android), веб-прелистувачи (Flash Player), па дури и телевизори (Adobe AIR).

4. Интеграција со други производи на Adobe: Adobe Flash Professional CS5 беспрекорно се интегрира со други производи на Adobe, како што се Photoshop и Illustrator, што им олеснува на дизајнерите да увезуваат средства од овие програми во нивните проекти.

Придобивки:

1) Создадете прекрасни анимации - со своите напредни алатки за анимација како што се motion tweens & shape tweens; коскени алатки; инверзна кинематика (ИК); итн., корисниците можат лесно да креираат сложени анимации без никаква мака.

2) Создавање интерактивна содржина - Корисниците можат да го користат програмскиот јазик ActionScript 3 за да создадат интерактивна содржина како игри и квизови што го прави полесно од кога било досега!

3) Компатибилност со повеќе платформи - Способноста да се објавуваат креации на повеќе платформи, вклучувајќи десктоп компјутери/мобилни уреди/веб-прелистувачи/телевизори значи дека корисниците имаат повеќе опции кога ќе дојде време за дистрибуција!

4) Интеграција со други производи на Adobe - Беспрекорната интеграција помеѓу Photoshop/Illustrator значи дека внесувањето средства во проекти е едноставно и едноставно!

Започнување:

Ако сте нов во користењето на Adobe Flash Professional CS5 или едноставно ви треба некои насоки за тоа како најдобро да ги искористите неговите многубројни функции, тогаш не грижете се! Има многу ресурси достапни на интернет, вклучувајќи упатства/видеа/блогови/итн., сите дизајнирани специјално за да им помогнат на почетниците брзо да се ажурираат! Дополнително, има и активен форум на заедницата каде што корисниците споделуваат совети/трикови/совети/итн., затоа не двоумете се да се придружите ако барате поврзете други кои споделуваат слични интереси/страсти!

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2011-09-15
Датум на додавање 2011-09-15
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Флеш софтвер
Верзија 11.5.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 19
Вкупно преземања 68812

Comments:

Најпопуларни